FOTO VIDEO Cine este generalul care comandă Parada de 1 Decembrie din acest an. Imagini de la antrenamentele militarilor

FOTO VIDEO Cine este generalul care comandă Parada de 1 Decembrie din acest an. Imagini de la antrenamentele militarilor

Generalul-maior Vasile Toader, care comandă Parada de 1 Decembrie a fost primul ofiţer român decorat cu medalia NATO pentru Serviciu Merituos  FOTO MApN - Laurenţiu Turoi

Anul acesta, comandantul paradei militare naţionale, din Bucureşti, este generalul-maior Vasile Toader, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Apărării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este veteran al teatrului de operaţii Afganistan, unde a executat o misiune în calitate de comandant al Grupului de operaţii aeriene pe Aeroportul Internaţional din Kabul şi o misiune de ofiţer de legătură la Centrul multinaţional de coordonare a mişcării, la Ankara, Turcia. Pe lângă acestea, generalul Toader a îndeplinit şi o misiune în cadrul ONU, în Africa, în Republica Democratică Congo, ca observator militar.
A făcut parte din prima generaţie de ofiţeri care au ocupat funcţii în comandamente NATO şi a fost primul ofiţer român decorat cu medalia NATO pentru Serviciu Merituos, în anul 2005.
 
Generalul-maior Vasile Toader şi-a început cariera militară în urmă cu 35 de ani, ca elev al Liceului Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.
A urmat cursuri de comandă şi stat major, precum şi cursuri de specialitate în domeniul “Aviaţie” la instituţii de învăţământ militar din ţară şi din străinătate. S-a specializat în problematica NATO, urmând un program de internship la Comandamentul forţelor aeriene aliate din sudul Europei din Napoli, Italia.
 
Din momentul în care a devenit ofiţer, generalul-maior Vasile Toader a parcurs toate treptele carierei militare, de la nivel tactic la nivel strategic. A îndeplinit funcţii de răspundere în Statul Major al Forţelor Aeriene şi în Comandamentul Forţelor Întrunite, a îndeplinit funcţia de comandant al Centrului Naţional Militar de Comandă (nucleu) şi de locţiitor al comandantului Comandamentului Forţelor Întrunite.
 
Parcursul profesional al generalului Toader a culminat în noiembrie 2017, prin numirea în funcţia de locţiitor pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Apărării.
 
Menţionăm că generalul Toader a preluat comanda Paradei de 1 Decembrie de la  generalul cu trei stele Adrian Tonea, care a trecut în rezervă la finele lunii ianuarie, printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis. Printre altele, generalul Tonea a condus de mai multe ori Parada de 1 Decembrie şi a comandat militari NATO în Afganistan.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările