Fostul şef al Sălii Polivalente, Octavian Bitu, a fost condamnat, definitiv, la trei ani de închisoare pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Sălii Polivalente Octavian Bitu, judecat pentru şantaj în legătură cu fapte de corupţie, a fost condamnat, joi, definitiv, la trei ani de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, apelurile declarate de procurorii anticorupţie, dar şi de Octavian Bitu, împotriva unei decizii din decembrie 2015 a Tribunalului Bucureşti, prin care instanţa îl condamna pe acesta la doi ani de închisoare pentru şantaj şi la doi ani şi patru luni pentru luare de mită.

La acel moment, instanţa a contopit aceste pedepse şi a stabilit ca Bitu să o execute cea mai grea dintre ele, pe care a sporit-o cu opt luni, astfel că acesta va avea de executat trei ani de închisoare.

Decizia de joi a Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, iar Bitu rămâne în închisoare în vederea executării acestei condamnări.

Acuzaţii DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 23 septembrie 2015, pe Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Naţional Sala Polivalentă din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, cu propunerea ca instanţa să menţină şi în timpul judecării cauzei măsura arestului preventiv, luată în cazul acestuia în timpul urmăririi penale.

În actul de inculpare procurorii DNA arată că în perioada aprilie - august 2015, Octavian Bitu a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, 10.000 de euro şi cedarea unei construcţii deţinute de firma acestuia către o societate la care asociat să fie un apropiat al lui Bitu, pentru valorificarea în activităţi comerciale.

"Despre valoarea construcţiei, din care inculpatul Bitu Octavian a solicitat practic jumătate în scopul derulării de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, inculpatul Bitu Octavian l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma acestuia din urmă şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia respectivă", notau procurorii la acea vreme.

Octavian Bitu i-ar mai fi promis omului de afaceri că, în schimbul banilor şi foloaselor cerute, la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor, câştigătoarea va fi o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al lui Bitu să fie asociaţi.

"Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexul Sportiv Naţional - Sala Polivalentă, firma denunţătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant", mai arătatu la acel moment anchetatorii DNA.

În aprilie 2013, Bitu ar fi ameninţat un alt om de afaceri, denunţător în cauză, că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunţa la contractul de închiriere a construcţiei, astfel încât aceasta să fie închiriată unei firme indicate de directorul Sălii Polivalente.

"În săptămâna ulterioară primei ameninţări şi în luna mai 2013, inculpatul Bitu Octavian a reiterat ameninţările şi l-a înştiinţat pe denunţător că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea", mai arăta DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite