Disperare după potopul de la Belin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din Belin se luptă să scoată din case apa şi nămolul. În urma viiturii de duminică după-amiază au rămas mormane întregi de lemne, mobilă sau aparatură stricată.

Pe lângă cele 300 de gospodării inundate şi două poduri distruse, o femeie de 51 de ani a murit după ce a fost luată de ape. 

Apropiaţii lui Benke Ilona spun că femeia se dusese în curte să dea drumul la animale şi să strângă păsările, dar nu a mai apucat pentru că a fost luată de ape. Era o învăţătoare apreciată de comunitatea în care preda. Medicii au încercat să o readucă la viaţă timp de cinci ore, dar fără succes.

„S-a urcat pe o remorcă care era plină cu nămol de la inundaţia de data trecută, dar remorca a fost dusă de viitură şi răsturnată, iar ea a căzut. S-a prins de nişte sălcii, dar a venit un val şi a acoperit-o", povesteşte Dorina Bădescu, prietena victimei.

O ambulanţă a fost blocată de un copac doborât de furtună

Într-o gospodărie aflată nu departe de pârâul Belin apa a intrat pe geam. Familia lui Zsoyomy Hajnalka abia terminase de plătit ratele pentru aparatura din casă şi acum nu mai are nimic. „

A durat cam o jumătate de oră furtuna şi a distrus tot. Acum o săptămână am vândut un viţel şi am renovat casa, iar acum e plin de noroi", a spus femeia.

Viitură fără precedent

Potrivit prim-adjunctului IJSU Covasna, colonelul Vasile Sădean, va fi nevoie cam de o săptămână pentru remedierea situaţiei. Pompierii acţionează pentru curăţarea fântânilor şi beciurilor, iar oamenii au primit apă potabilă. Ieri, autorităţile au înaintat un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea din fondul de urgenţă a sumei de 2.583.000 de lei pentru a reface podurile şi drumurile afectate de inundaţii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite