Câţi gardieni s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul pandemiei - Adminitraţia Penitenciarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 108 de poliţişti de penitenciare s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, potrivit Administraţiei Naţionale a Peniteciarelor (ANP). Dintre aceştia, 55 s-au vindecat.

„De la debutul pandemiei până în prezent, 108 angajaţi din sistemul administraţiei penitenciare au fost confirmaţi pozitiv la testele efectuate pentru SARS-CoV-2. Dintre aceştia, 55 au fost declaraţi vindecaţi”, a precizat ANP, la solicitarea Adevărul.

În prezent, nicio persoană privată de libertate nu prezintă simpomele COVID-19, spun reprezentaţii ANP.

Au existat însă situaţii în care au fost descoperite cazuri de COVID-19 şi în rândul deţinuţilor.

Pe data de 31 mai ANP anunţa că un deţinut extrădat în România din străinătate a fost depistat pozitiv la testul anti-coronavirus, însă pe data de 29 mai a fost retestat, iar rezultatul a fost negativ. 

Pe 28 aprilie a fost depistat primul deţinut din România infectat cu SARS-CoV-2. Acesta a fost retestat două zile mai târziu, iar rezultatul a fost negativ.

Cum s-au pregătit penitenciarele pentru pandemie

„Conduita de prevenţie - prin portul echipamentului de protecţie, atât de către cadre, cât şi de către persoanele custodiate, dezinfectarea zilnică a spaţiilor comune, menţinerea distanţei de siguranţă în interacţiune, promovarea normelor de igienă personală şi colectivă, efectuarea triajului epidemiologic la intrarea şi ieşirea din serviciu a angajaţilor şi evaluarea regulată a stării de sănătate a persoanelor private de libertate – se menţine, administraţiile locurilor de deţinere susţinând un efort constant pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, arată ANP.

Oficialii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor spun că spitalele din închisori au pregătit paturi de tratament şi camere de izolare în contextul răspândirii noului coronavirus.

Potrivit reprezentanţilor ANP, sistemul are pregătit de mai mulţi ani un plan de măsuri contra răspândirii bolilor, tocmai pentru că penitenciarele sunt comunităţi închise, unde riscul izbucnirii unui focar epidemic este o realitate. Nu de puţine ori, la închisoare ajung persoane care suferă de afecţiuni contagioase pulmonare, cum e tuberculoza, sau boli cu transmitere sexuală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite