Aterizare de urgenţă pe Otopeni: un avion al TAROM, care trebuie să ajungă la Timişoara, a avut probleme tehnice. Precizările companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto MEDIAFAX (Arhiva)
Foto MEDIAFAX (Arhiva)

O aeronavă TAROM, care zbura de la Antalya (Turcia) spre Timişoara, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni după ce piloţii au raportat o problemă tehnică. Pasagerii au fost debarcaţi şi urmează să fie duşi la destinaţie cu o altă aeronavă.

UPDATE TAROM a anunţat că aeronava a avut probleme cu radarul meteo, iar piloţii au decis să aterizeze de urgenţă pentru a nu risca siguranţa pasagerilor.

„În data de 26.09, ora 12:10, zborul TAROM 6528 Antalya -> Timişoara a aterizat pe Aeroportul «Henri Coandă» Otopeni pentru verificări ale radarului meteo al aeronavei Boeing 737-800. Aeronava a staţionat aproximativ o oră pentru diagnoză şi verificări suplimentare, iar decizia finală a fost aceea de a o schimba, pentru continuarea zborului în deplină siguranţă.

Pasagerii cursei au fost debarcaţi în jurul orei 13:30, aceştia aşteaptând sosirea şi pregătirea unei alte aeronave Boeing 737-800, în zona de tranzit a Aeroportului «Henri Coandă» Otopeni. Pasagerii primesc apă, cafea, sandvişuri şi desert. Se estimează decolarea către Timişoara în jurul orei 19:00. Ne cerem scuze pentru întârziere, dar siguranţa pasagerilor şi a echipajului este întotdeauna prioritară pentru #TAROM!

UPDATE Potrivit digi24.ro, la bord se aflau 187 de pasageri, iar defecţiunea tehnică ar fi afectat aerul condiţionat de la bord, care nu a mai funcţionat, ceea ce a făcut ca temperatura aerului din interior să crească foarte mult.

***

Potrivit Digi24, aeronava trebuia să aterizeze la Timişoara în jurul orei 12.30, dar zborul a fost întrerupt din cauza problemei tehnice raportate de piloţi. 

Potrivit sursei citate, pasagerii au fost debarcaţi şi vor fi preluaţi de o altă aeronavă peste câteva ore, deoarece avionul de schimb se află într-o altă cursă.

Imagine indisponibilă

Captură Flightradar.com

Pe site-ul Aeroportului din Timişoara, zborul RO6528, operat de TAROM, apare ca întârziat.

Din datele oferite de platforma flightradar.com, este vorba despre un Boeing 737-82R, înmatriculat YR-BGK, care a decolat la ora 10.13 din Antalya, iar undeva deasupra judeţului Vâlcea piloţii au decis să aterizeze de urgenţă, alegând Aeroportul Henri Coandă ca destinaţie de siguranţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite