Asociaţia care a organizat vânarea ursului Arthur cere la CNA sancţiuni pentru presă: Nu era cel mai mare urs

Asociaţia care a organizat vânarea ursului Arthur cere la CNA sancţiuni pentru presă: Nu era cel mai mare urs

FOTO: G4media

Asociaţia care a organizat vânătoarea în cadrul căreia prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein l-a vânat pe ursul Arthur a sesizat CNA pentru a sancţiona „toate posturile TV, posturile de radio, presă liberă şi on-line pentru comunicarea de informaţii false”.

Sesizarea a fost transmisă duminică 9 mai 2021, de către preşedintele Asociaţiei „Târnava Mare” din Odorheiu-Secuiesc, Marmureanu-Biro Leonard, informează Ziare.com.

„În spaţiul public din România în ultima perioadă s-a vehiculat ipoteza împuşcării unui urs, cel mai mare din România şi Europa, fară argumente ştiinţifice, afirmate de un activist de mediu. Vă precizăm că funcţia de activist de mediu nu se regăseşte în Clasificarea funcţiilor din România. Pentru dovada acesteia găsiţi în spaţiul public toate postările acestor posturi de televiziune, presei libere şi online şi a postărilor pe platforma Facebook”, susţine preşedintele asociaţiei în sesizarea transmisă Consiliului Naţional al Audiovizualului.

În solicitarea Asociaţiei către CNA se precizează că au fost ataşate „poze cu urşi mai mari decât Arthur”.

Prinţul Emanuel von and zu Liechtenstein, care este în centrul scandalului legat de împuşcarea în România a ursului Arthur, considerat a fi unul dintre cele mai mari exemplare din Europa, recunoaşte că a fost la vânătoare în România, dar spune că a făcut-o în deplină legalitate. În plus, acesta susţine că nu ursul Arthur ar fi animalul pe care l-a împuşcat el, iar asta se poate documenta cu imagini. Prinţul spune că ursul pe care l-a împuşcat se afla la 250 de metri de casele oamenilor şi în felul acesta a eliminat un pericol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările