Asociaţia Internaţională a Procurorilor cere guvernului să renunţe la revocarea lui Augustin Lazăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al Asociaţiei Internaţionale a Procurorilor, Han Moraal, a trimis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare oficială în care îşi exprimă îngrjorarea faţă de impactul modificărilor din justiţie asupra independenţei procurorilor.

În scrisorile trimise pe data de 10 ianuarie, Han Moraal aminteşte recomandările Comisiei de la Veneţia cu privire la procedurile de numire şi de revocare a procurorilor şi consideră că gestul preşedintelui de a respinge propunerea de revocare a lui Lazăr este binevenit.

"IAP este îngrijorată că profesorul Lazăr, care este foarte apreciat de procurorii din toată lumea, şi-a văzut poziţia ameninţată în acest fel, când, aşa cum preşedintele Iohannis remarca, face o treabă foarte bună, în special în domeniul luptei anticorupţie", se arată în scrisoarea către premierul Dăncilă.

Asociaţia îşi mai exprimă îngrijorarea că modificările legislative recente ar putea afecta drepturile procurorilor şi face apel la premier să se asigure că orice modificări legislative vor respecta independenţa profesională a procurorilor şi că aceştia nu vor suferi consecinţe nefaste doar pentru că îşi fac meseria.

În scrisoarea adresată preşedintelui, secretarul general al IAP mulţumeşte pentru gestul de a respinge propunerea de revocare a lui Augustin Lazăr şi îl încurajează pe Klaus Iohannis să se asigure în continuare că drepturile procurorilor sunt respectate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite