VIDEO Cartianu, la Adevărul Live, despre condamnarea lui Adrian Năstase: Dana fost un factor nociv pentru fostul premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii „Adevărul” Grigore Cartianu, Liviu Avram şi Liviu Iolu au comentat sentinţa dată în urmă cu puţin timp de completul de cinci judecători al Curţii Supreme în dosarul „Zambaccian”. Prin decizia de astăzi toţi inculpaţii din acest caz au fost găsiţi vinovaţi. Singura care nu va ajunge după gratii este Daniela Năstase, soţia fostului premier care a fost condamnată la închisoare cu suspendare.

Parlamentarii lucrează la legi ca să nu mai lase Justiţia să-şi facă treaba. În februarie e programat din nou să se discute modificările la Codul Penal şi legea amnistiei şi graţierii, consideră Grigore Cartianu

Data trecută, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, aduce aminte Liviu Iolu. Cartianu consideră că niciun moment fostul premier nu a vrut să se sinucidă.

A fost o anchetă acolo şi cred că a fost doar meritul poliţistului care a intervenit, consideră Liviu Avram. Cred că nici nu mai are dreptul să deţină arme de foc după condamnare, în momentul acesta nu ar trebui să existe în casa lui nicio armă de foc, mai spune Avram.

Grigore Cartianu: Politicienii, şi mă refer în special la Ponta, să nu se mai joace de-a Dumnezeii, să nu mai umilească judecătorilor.

Avram: Era de aşteptat ca Dana Năstase să primească o pedeapsă cu suspendare. Ea nu are cazier, nu are alte fapte penale, deci e normal.

Judecătorul Matei l-a condamnat de două ori

Este a doua oară când judecătorul Ionuţ Matei îl condamnă la închisoare, în 2012 a făcut parte din completul care l-a condamnat în primă instanţă.

Cartianu: Să nu ne facem griji în privinţa a 400.000 de euro pe care îi are de dat Adrian Năstase. Data trecută a avut de plătit 750.000 de euro şi nu a fost problemă pentru el.

Avram: Atunci, Năstase a vândut o pădure pe care o cumpărase prin intermediul unei consiliere, şi aşa a plătit prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii.

Cartianu: Niciun atotputernic nu poate dormi liniştit. Lăcomia şi puterea îi fac intangibili, cred ei. A fost şi un Ceauşescu intangibil. Sunt unii tineri în politică care fac acum fapte ce îi vor duce după gratii în câţiva ani.

SPECIAL Adrian Năstase, condamnat la patru ani de închisoare

Liviu Iolu: După ce va executa o treime din cei patru ani, el va putea cere liberarea condiţionată, pentru că are peste 60 de ani.

Dana Năstase a fost un factor nociv pentru Adrian Năstase

Cartianu: Dana Năstase, chiar dacă nu face nicio zi de puşcărie, va rămâne cu ştampila de "infractoare". Era asemănată cu Ceauşescu, ea l-a împins la multe, dar nu înseamnă că el era un sfânt. 

Dana Năstase obişnuia să meargă la Ministerul Transporturilor, deşi nu avea nicio funcţie. Îi alinia pe toţi şi le dădea ordine cui să atribuie licitaţie şi aşa mai departe. A fost un factor nociv pentru Adrian Năstase.

Liviu Avram: Sunt convins că judecătorii l-au lăsat pe Adrian Năstase să petreacă sărbătorile acasă. Mi-am dat seama când în decembrie au amânat sentinţa, atunci mi-am dat seama că nu va fi cu suspendare.

Cartianu: Eu cred că vor mai exista cazuri particulare de magistraţi corupţi, dar sistemul are tot mai mulţi oameni hotărâţi să aplice legea şi să facă dreptate. Cine va merge la război total cu Justiţia, va pierde, se va prăbuşi până în decembrie.

Materiale pe aceeaşi temă:

Dosarul „Zambaccian”. Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare. Acesta se întoarce după gratii

Năstase, înaintea sentinţei în dosarul „Zambaccian”: „Un singur om curajos constituie o majoritate”

Fostul premier Adrian Năstase, care aşteaptă luni decizia definitivă în dosarul “Zambaccian”, a publicat pe blogul personal un text în care anunţă că a revenit acasă şi îşi exprimă incertitudinea cu privire la ce l-ar putea aştepta în 2014.

Dosarul „Zambaccian”. Adrian Năstase îşi va primi sentinţa pe 6 ianuarie

Fostul premier Adrian Năstase şi soţia sa îşi vor petrece Sărbătorile de Iarnă acasă. Curtea Supremă a amânat pentru 6 ianuarie pronunţarea în dosarul „Zambaccian”, în care aceştia sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Procurorul a cerut astăzi pedepse cu executare în cazul soţilor Năstase, dar şi majorarea pedepsei Paulei Irina Jianu.

Dosarul Zambaccian. Adrian Năstase: „Nu-i urez nimic lui Băsescu. Va avea ceea ce merită”

Fostul premier Adrian Năstase şi soţia sa s-au prezentat, luni, din nou în faţa instanţei Curţii Supreme, unde are loc un nou termen al recursului din dosarul Zambaccian. Magistraţii urmează să o audieze pe Dana Năstase, după ce, la termenul trecut, aceasta a solicitat o amânare pe motiv că nu se simte bine. În martie 2012, Năstase şi soţia lui au fost condamnaţi în acest dosar la trei ani de închisoare cu suspendare.

Dosarul „Zambaccian”. Judecătorii au stabilit un nou  termen al recursului pentru pentru 4 noiembrie

Adrian Năstase şi soţia au ajuns, luni, din nou în faţa instanţei Curţii Supreme unde a avut loc un nou termen din recursul în dosarul „Zambaccian”. Magistraţii ar fi trebuit s-o audieze pe soţia fostului premier, dar aceasta a cerut o amânare pe motiv că nu se simte bine. În acest dosar, în martie 2012, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

Dosarul „Zambaccian“. Adrian Năstase, aşteptat împreună cu soţia peste o lună la Curtea Supremă

Completul de cinci judecători al Instanţei Supreme a stabilit ca următorul termen din recursul în dosarul „Zambaccian” să aibă loc peste aproximativ o lună, mai exact pe 7 octombrie. În acest dosar, pe 30 martie 2012, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

Dosarul Zambaccian: primul termen al recursului formulat de procurori se va judeca luni

Fostul premier Adrian Năstase, dar şi soţia sa, Dana Năstase, vor fi, luni, prezenţi în faţa Completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru primul termen la recursul formulat de procurori în dosarul Zambaccian. Asta după ce judecătorii au hotărât pe 13 mai să amâne cazul până după vacanţa judecătorească.

Dosarul Zambaccian, amânat pentru 9 septembrie. Năstase a cerut un alt complet de judecată, dar a fost refuzat

Magistraţii Curţii Supreme au decis luni, amânarea pentru data de 9 septembrie 2013, judecarea recursului în Dosarul Zambaccian, în care Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi a fost achitat pentru acuzaţia de luare de mită.

Procurorii anticorupţie: fostul premier Adrian Năstase a fost achitat „eronat” în dosarul „Zambaccian”

Procurorii DNA susţin în motivele recursului din dosarul „Zambaccian” că probele existente la dosar arată că Adrian şi Daniela Năstase sunt vinovaţi, ei fiind achitaţi „eronat” de completul de trei judecători de la Curtea Supremă. Recursurile din dosar urmează să fie judecate de un complet de cinci judecători ai instanţei supreme pe 13 mai.

Cererile de abţinere formulate de trei judecătoare repartizate în dosarul Zambaccian, respinse la Curtea Supremă

Cererile de abţinere formulate de trei dintre cei cinci judecători repartizaţi să judece contestaţiile din dosarul Zambaccian al lui Adrian Năstase au fost respinse de Colegiul de conducere al Curţii Supreme, au declarat pentru Mediafax oficiali ai Instanţei Supreme.

Adrian Năstase are o pilă la DNA. Cine tergiversează dosarul Zambaccian

Un procuror DNA, Elena Matieşescu, a tărăgănat nouă luni formularea recursului în ultimul dosar în care mai este judecat fostul premier, Dosarul „Zambaccian“, iar faptele se prescriu peste o lună

Coşmarul lui Adrian Năstase încă nu s-a sfârşit

Un articol din Codul Penal ar putea spulbera planurile de libertate ale lui Adrian Năstase. Dacă nu se întâmplă o minune, singura lui salvare ar putea veni de unde se aşteaptă mai puţin: de la procurorii DNA.

Trei ani de închisoare şi pentru Dana Năstase, soţia fostului premier, în dosarul „Zambaccian‟

Soţia fostului prim-ministru, Daniela Năstase, a fost, de asemenea, condamnată la închisoare în dosarul „Zambaccian‟, în anul 2006.  Instanţa supremă a dispus condamnarea ei la trei ani de detenţie, dar cu suspendare.

Corlăţean, ministrul desemnat pentru Justiţie: “Am folosit o formulă inadecvată cu privire la procurorul care a făcut dosarul Zambaccian”

Titus Corlăţean, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta, a declarat, luni, în faţa parlamentarilor din comisiile juridice reunite, că referirea sa la arestarea procurorului care a făcut dosarul Zambaccian a fost o formulă inadecvată.

Năstase, achitat în dosarul Zambaccian pentru mită! Condamnat pentru şantaj!

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pronunţat sentinţa împotriva lui Adrian Năstase. Vezi întreaga decizie a instanţei, aşa cum a fost ea redactată de judecători!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite