Cererile de abţinere formulate de trei judecătoare repartizate în dosarul Zambaccian, respinse la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 8 aprilie are loc recursul în dosarul Zambaccian FOTO Adevărul
Pe 8 aprilie are loc recursul în dosarul Zambaccian FOTO Adevărul

Cererile de abţinere formulate de trei dintre cei cinci judecători repartizaţi să judece contestaţiile din dosarul Zambaccian al lui Adrian Năstase au fost respinse de Colegiul de conducere al Curţii Supreme, au declarat pentru Mediafax oficiali ai Instanţei Supreme.

Solicitările de abţinere au fost înaintate de judecătorii Ioana Bogdan, Cristina Rotaru şi Angela Dragne, care au motivat prin faptul că, anterior, s-au pronunţat în alte dosare ale lui Năstase.

În urma respingerii cererilor de către Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), cei trei magistraţi rămân în completul de cinci în care au fost repartizaţi aleatoriu pentru a judeca, pe 8 aprilie, contestaţiile din dosarul Zambaccian. În acest dosar, Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi a fost achitat pentru luare de mită.

Judecătorii Ioana Bogdan şi Cristina Rotaru au soluţionat, în etapa fondului, dosarul „Trofeul calităţii”, iar Angela Dragne a făcut parte din completul care a dispus achitarea persoanelor judecate în dosarul „Mătuşa Tamara”.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat  pentru Mediafax că nu ştie care sunt motivele concrete pentru care cei trei judecători au făcut cereri de abţinere, dar a arătat că poate fi un motiv şi faptul că ei au mai făcut parte din complete care au dispus soluţii în dosare în care a fost judecat fostul premier.

În dosarul "Zambaccian", Adrian Năstase a fost condamnat în 30 martie 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

Soţia fostului premier, Dana Năstase, a fost condamnată atunci tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru „participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală“, fiind achitată pentru complicitate la luare de mită şi şantaj. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite