VIDEO Românii, vrăjiţi de muzicuţa lui Bob Dylan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10.000 de spectatori s-au adunat aseară la Zone Arena din Capitală pentru a-l admira pe mult-aşteptatul megastar american, Bob Dylan, care a concertat pentru prima oară în ţara noastră. Startul evenimentului l-a dat trupa Bucium, urmată de Nicu Alifantis şi formaţia Zan.

În jurul orei 20.30, pe o scenă simplă, fără decor şi jocuri de lumini, a apărut Bob Dylan. Îmbrăcat într-un costum negru, simplu şi cu o pălărie gri pe cap şi-a început recitalul cu piesa „Rainy Day Women“, fără a adresa niciun cuvânt publicului.

Mai citeşte şi:

Moment istoric cu Bob Dylan la Bucureşti

La fel de tăcut a fost pe tot parcursul spectacolului şi nu a stârnit prea mare frenezie în rândul celor prezenţi la eveniment: fanii l-au aplaudat cuminţi şi civilizaţi. Cu toate acestea, ei au stat conectaţi la spectacol, cu privirile aţintite spre scenă, concentraţi să nu rateze niciun gest al legendei vii.

Pe piesa „Just like a Woman“, spectatorii au început să se dezmeticească, să bată din palme şi să îngâne versurile alături de artist, iar pe „Highway 61 Revisited“, au început să danseze. Artistul a păstrat ce era mai bun pentru sfârşit, iar bluesul e de departe genul muzical ce i se potriveşte cel mai bine.

Spectatorii sunt hipnotizaţi de muzica lui şi aplaudă de fiecare dată când artistul cântă la muzicuţă.

După piesa „Ballad of a Thin Man“, Dylan şi-a luat la revedere, dar s-a întors după câteva minute de aplauze, fluierături şi bătăi din picioare din partea publicului. A mai interpretat două melodii, a făcut o reverenţă cu pălăria şi s-a retras în culise. Publicul a continuat să bată din picioare pe podeaua flotantă de pe gazon, dar luminile au rămas stinse. Cei aflaţi la spectacol s-au desprins greu din faţa scenei, încă emoţionaţi după spectacol.

Din păcate, la concert nu au fost montate ecrane, aşa că cei aflaţi în ultimele rânduri nu l-au văzut prea bine. Printre cei aflaţi la eveniment s-au numărat şi vedete autohtone: de la Berti Barbera, Ducu Bertzi şi Mircea Baniciu, la actorul Vlad Rădescu şi la analistul politic Stelian Tănase.

Cel mai lung turneu

Bob Dylan şi echipa sa au venit în România de la Istanbul, cu patru autocare de turneu, pentru că artistului îi este teamă să zboare cu avionul.
Show-ul de ieri este al treilea din noua etapă europeană a turneului „Never Ending Tour“ care a luat startul în urmă cu aproape 22 de ani, la 7 iunie 1988. Acesta este unul dintre cele mai longevive turnee din istorie, cu 100 de spectacole pe an şi 2.200 de concerte în total.

De-a lungul unei cariere de o jumătate de secol, Bob Dylan a adunat 34 albume de studio, 13 albume live, 14 compilaţii şi 58 de single-uri. Pe numele său adevărat Robert Allan Zimmerman, muzicianul s-a născut la 24 mai 1941, în oraşul Duluth din Statele Unite.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite