Casa Melik, cea mai veche din Capitală

Casa Melik, cea mai veche din Capitală

Dacă în alte privinţe mai există dispute printre specialişti în legătură cu cea mai veche casă de locuit, încă existentă din Bucureşti, există o opinie împărtăşită de mai toţi: aceasta este Casa Melik, din Strada Spătarului, 22.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ridicată pe la anul 1770, ba chiar, spun unii, chiar 1760, casa găzduieşte, încă din 1971, Muzeul Theodor Pallady.

De o iei agale pe lângă Biserica Armenească în sensul către Calea Moşilor şi ai puţină răbdare şi faci stânga, nu la prima, ci la a doua uliţă, intri pe Strada Spătarului, aparţinătoare de ceea ce era denumit cândva Cartierul Armenesc. 
 
Maşinile parcate ori cele ce trec par a îngusta locul, deşi senzaţia de călătorie în timp începe să-ţi dea târcoale. După vreo 200 de metri, poţi vedea, la numărul 19, fosta casă a Elenei Teodorescu. Chiar dacă numele ei nu ne mai spune azi mare lucru, la începutul secolului 20 era considerată una dintre marile cântăreţe de operă. Şi nu doar atât: a fost şi prima soţie a celui supranumit „Prinţul Operetei”, buzoianul Nicolae Leonard, o vedetă a scenei şi de o popularitate de magnitudinea lui Rudolph Valentino, ceva ani mai târziu. Iar pe celălalt trotuar, la numărul 22, apare aşa-numita Casă Melik. Nu se mai ştie exact cine a construit-o, dar se spune că a fost vorba de ...citeşte continuarea pe Click!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: