Sondaj: Ion Ceban şi Andrei Năstase conduc în preferinţele alegătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţin peste un sfert din alegătorii din Chişinău, mai exact 25,2%  ar vota cu Ion Ceban (PSRM) în primul tur al alegerilor pentru Primăria Chişinău, în timp ce 18,7% ar opta pentru Andrei Năstase (ACUM). Potrivit unui sondaj de opinie, prezentat într-o conferinţă de presă la IPN de Mihai Bologan, directorul companiei de cercetări sociologice „Date Inteligente”, în top trei în preferinţele alegătorilor este şi Dorin Chirtoacă (PL), cu 8,4%.

Pe locul patru, cu 4,3%, s-ar situa Ruslan Codreanu (independent), candidatura acestuia fiind însă respinsă de Consiliul electoral de circumscripţie electorală municipală Chişinău, apoi şi de Comisia Electorală Centrală. Octavian Ţîcu (PUN) este preferat de 2,7% dintre locuitorii capitalei, în timp ce Valeriu Munteanu (USB) ar obţine 1,3% din voturi.

Dacă în al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de primar ar ajunge Ion Ceban şi Andrei Năstase, pentru candidatul socialist ar vota 36% dintre locuitorii capitalei, în timp ce Andrei Năstase este favorit pentru 33,7% dintre respondenţi.

În ce priveşte Consiliul municipal Chişinău, 26,3% dintre cei care au răspuns la sondaj ar vota cu PSRM, 16,8% – blocul ACUM, 6,5% – Partidul Liberal. Pentru accederea PDM în Consiliul municipal şi-ar da votul 5,3% dintre chişinăuieni, pentru PCRM ar vota 3,1%. Puţin peste 2% dintre respondenţi au indicat Partidul „Şor” ca fiind favoritul lor pentru CMC, iar 2,1% au indicat Partidul „Nostru”.

Potrivit sondajului, 61,2% dintre locuitorii capitalei spun că vor participa sigur la alegerile locale, 12,8% spun că mai degrabă vor participa, 14,8% nu vor participa, iar 6,9% sunt indecişi. Sub 1% nu au răspuns la întrebarea dacă vor participa la alegerile locale.

Sondajul a fost realizat în perioada 25-30 septembrie şi are un eşantion de 1193 de persoane. Marja de eroare este de +/- 2,8%.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite