PPDA propune o „agendă a cetăţenilor” pentru noua sesiune parlamentară. Ce presupune aceasta

PPDA propune o „agendă a cetăţenilor” pentru noua sesiune parlamentară. Ce presupune aceasta

FOTO IPN

Fracţiunea PPDA solicită includerea pe ordinea de zi a primei şedinţe din noua sesiune parlamentară a 19 subiecte care se conţin într-o „agendă a cetăţenilor”. Alexandru Slusari, vicepreşedinte al Parlamentului, a declarat într-o conferinţă de presă, că aceste subiecte „sunt foarte importante pentru cetăţeni, societate, economie, pentru dezvoltarea social-economică, lupta cu corupţia şi reformarea justiţiei” şi a fost consultată cu cetăţenii.

Potrivit IPN, fracţiunea PPDA propune audierea procurorului general în legătură cu furtul miliardului, finanţarea PSRM din străinătate, concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, răpirea profesorilor turci, privatizările în perioada toamnă-iarnă 2018 etc. Audierea conducerii Guvernului şi Băncii Naţionale se cere pe marginea  Raportului Comisiei de anchetă privind elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi investigării fraudei bancare. 
 
Fracţiunea solicită să vină în Parlament şi directorul SIS, miniştrii, directorul ANRE, preşedintele Consiliului Concurenţei, ultimii să raporteze cu privire la recenta scumpire a carburanţilor.

Deputaţii PPDA insistă pe includerea pe ordinea de zi a mai a mai multe proiecte de legi: „cu privire la moratoriul asupra controlului de stat la întreprinderile micro, mici şi mijlocii”, „cu privire la adoptarea Declaraţiei privind încetarea dosarelor politice ale persoanelor persecutate de către regimul oligarhic”, „raportul Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare şi desfăşurare a privatizării şi concesionării proprietăţii publice începând cu anul 2013”.

PPDA propune şi crearea a trei comisii de anchetă: „pentru elucidarea tuturor circumstanţelor de fapt şi de drept a evenimentelor din aprilie 2009”, „pentru elucidarea tuturor circumstanţelor privind procesul de lichidare a Băncii de Economii, Unibank şi Banca Socială” şi „pentru elucidarea tuturor circumstanţelor, care au dus „spălătoria” rusească prin intermediul judecătoriilor şi instituţiilor financiar-bancare din Republica Moldova”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: