Polonia salută victoria parlamentară a Partidului Acţiune şi Solidaritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maia sandu

Ministerul polonez al afacerilor externe a dat o declaraţie în care a apreciat derularea şi rezultatele votării la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova. Instituţia face referinţă la constatările misiunii de observare OSCE / ODIHRm care au menţionat că alegerile au fost bine organizate, cu respectarea libertăţilor fundamentale.

„Observăm cu satisfacţie rezultatele alegerilor, care demonstrează în mod clar că principala motivaţie a alegătorilor a fost de a scăpa în cele din urmă de moştenirea sistemului post-sovietic, de a de-oligarhiza ţara şi de a face reforme nu numai pe hârtie, ci într-un mod real”, se spune în declaraţia citată de IPN.

„Alegerile au arătat că forţele reformiste din Republica Moldova sub conducerea preşedintelui Maia Sandu au un sprijin public clar. Acest mandat puternic este un bastion pentru preşedinta Sandu şi îi creează posibilitatea de a dovedi eficienţa programului său. Polonia este gata să sprijine Republica Moldova în procesul dificil de întoarcere pe calea schimbărilor reale care ar readuce această ţară în grupul statelor asociate cel mai puternic legate de Uniunea Europeană.

Ne declarăm disponibilitatea de a coopera cu noul guvern al Republicii Moldova în ceea ce priveşte sprijinirea procesului de modernizare, cooperarea multilaterală în Europa Centrală şi de Est, precum şi în dialogul politic şi economic bilateral tradiţional”, se spune în declaraţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite