Marina Tauber acuză cozi imense pentru perfectarea paşapoartelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber

Deputata Partidului Şor, Marina Tauber, acuză autorităţile de cozile care se formează pentru perfectarea paşapoartelor, atât în ţară, cât şi peste hotare. Potrivit ei, oamenii sunt extrem de nemulţumiţi. „Din cauza incompetenţei celor de la guvernare, îşi pierd vacanţele, întâlnirile de afaceri”, nu se pot vedea cu rudele din străinătate, transmite IPN.

„Pe lângă toate crizele şi problemele din Republica Moldova, mai există una despre care autorităţile tac, sperând că va trece de la sine. Însă nemulţumirea oamenilor creşte şi în curând se va produce o explozie. Este vorba despre cozile imense pentru perfectarea paşapoartelor moldoveneşti. Din cauza faptului că nu a fost încheiat la timp un contract de livrare a blanchetelor pentru paşapoarte, oamenii trebuie să aştepte luni de zile pentru a putea fi programaţi la reînnoirea documentelor”, a declarat parlamentara într-un briefing de presă.

Potrivit ei, chiar dacă acum o lună autorităţile au prelungit valabilitatea paşapoartelor şi le-au permis moldovenilor să intre şi să iasă din ţară cu actele expirate, această soluţie ajută într-o măsură foarte mică. Şi aceasta pentru că doar câteva ţări au acceptat această decizie.

Marina Tauber afirmă că problema cozilor imense pentru perfectarea paşapoartelor este atât în ţară, cât şi peste hotare. „În străinătate, tot din cauza că nu mai sunt suficiente blanchete, oamenii sunt programaţi la reînnoirea paşapoartelor peste trei luni, patru luni sau chiar jumătate de an. Asta este răsplata diasporei pentru că a răbdat ore întregi în picioare ca să voteze pentru PAS. Din păcate, diaspora a fost abandonată”, susţine Marina Tauber.

„Am o întrebare pentru guvernare: tot războiul e de vină pentru această problemă? Sau poate opoziţia e de vină sau contextul internaţional? Guvernarea PAS a demonstrat încă o dată că nu poate gestiona nici o situaţie de criză şi nu poate livra soluţii concrete pentru problemele care apar. În calitate de deputat în Parlament, solicit Guvernului şi tuturor structurilor responsabile să deblocheze această situaţie şi să ofere cât mai curând moldovenilor posibilitatea de a călători liber acolo unde au nevoie”, a mai spus Tauber.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite