Ucraina va introduce întreruperi de energie electrică în toată țara începând de astăzi

0
Publicat:

Ucraina va introduce opriri de energie, din oră în oră, pentru consumatorii industriali și casnici, începând cu ora locală 18:00 și la miezul nopții.

Vor fi întreruperi de energie în Ucraina pe timpul nopții FOTO: Arhivă
Vor fi întreruperi de energie în Ucraina pe timpul nopții FOTO: Arhivă

Restricțiile nu vor afecta instalațiile de infrastructură critică, a declarat operatorul energetic de stat ucrainean, Ukrenergo, la 19 mai, scrie kyivindependent.com.

O recentă intensificare a loviturilor rusești a pus la grea încercare rețeaua de energie electrică a Ucrainei, mai multe centrale electrice fiind distruse sau dezactivate.

Din cauza deficitelor de energie electrică rezultate, Ucraina a început să implementeze întreruperi de curent pe 15 mai.

Aceste restricții ar putea dura până în luna august, a declarat Iurii Boiko, un consilier al premierului Denys Shmyhal.

„Dacă vorbim despre restricțiile (de alimentare cu energie electrică) care au început acum o zi, va trebui să trăim în aceste condiții, conform estimărilor mele, până în august”, a declarat Boiko în timpul unei conferințe de presă la 16 mai.

Ucraina s-a confruntat anterior cu pene de curent în toamna și iarna anilor 2022 și 2023, când o campanie masivă de rachete rusești a distrus jumătate din rețeaua electrică a țării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite