Maia Sandu: Programele de învăţare a limbii române pot fi un element al coeziunii sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Pentru autorităţile Republicii Moldova este prioritară consolidarea societăţii, astfel încât fiecare cetăţean să se simtă sigur, să se bucure de drepturi egale şi să ştie că are şanse de dezvoltare personală şi profesională. Declaraţia aparţine preşedintei Maia Sandu, care a avut o întrevedere cu înaltul comisar al OSCE pentru minorităţi naţionale, Kairat Abdrakhmanov, transmite IPN.

„Un element al coeziunii sociale ar putea fi programele prin care membrii comunităţilor etnice să înveţe limba română, dar şi, în paralel, limba lor maternă”, a menţionat preşedinta.

Maia Sandu a apreciat contribuţia OSCE pentru asistenţa acordată în procesul de elaborare a Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova pentru anii 2017-2027. La fel, şi-a exprimat convingerea că parteneriatul cu OSCE contribuie la integrarea comunităţilor culturale, la valorificarea diversităţii etnice şi lingvistice din Republica Moldova şi la promovarea unei societăţi unite.

Oficialii au discutat şi despre situaţia curentă în domeniul relaţiilor interetnice din ţară, dar şi despre cooperarea cu această structură a OSCE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite