Maia Sandu: Programele de învăţare a limbii române pot fi un element al coeziunii sociale

Maia Sandu: Programele de învăţare a limbii române pot fi un element al coeziunii sociale

Pentru autorităţile Republicii Moldova este prioritară consolidarea societăţii, astfel încât fiecare cetăţean să se simtă sigur, să se bucure de drepturi egale şi să ştie că are şanse de dezvoltare personală şi profesională. Declaraţia aparţine preşedintei Maia Sandu, care a avut o întrevedere cu înaltul comisar al OSCE pentru minorităţi naţionale, Kairat Abdrakhmanov, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un element al coeziunii sociale ar putea fi programele prin care membrii comunităţilor etnice să înveţe limba română, dar şi, în paralel, limba lor maternă”, a menţionat preşedinta. Maia Sandu a apreciat contribuţia OSCE pentru asistenţa acordată în procesul de elaborare a Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova pentru anii 2017-2027. La fel, şi-a exprimat convingerea că parteneriatul cu OSCE contribuie la integrarea comunităţilor culturale, la valorificarea diversităţii etnice şi lingvistice din Republica Moldova şi la promovarea unei societăţi unite. Oficialii au discutat şi despre situaţia curentă în domeniul relaţiilor interetnice din ţară, dar şi despre cooperarea cu această structură a OSCE.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările