Fostul deputat român, fugarul Cristian Rizea, susţine că a primit pază de stat în Republica Moldova. Reacţia Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Rizea FOTO Instagram
Cristian Rizea FOTO Instagram

Fostul deputat român Cristian Rizea, refugiat în R. Moldova după ce a fost condamnat definitiv în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, a anunţat că a primit pază de stat în R. Moldova. Inspectoratul General de Poliţie (IGP) neagă acest fapt.

„Au venit la mine acasă doi ofiţeri de la Ministerul de Interne. Mi-au comunicat că întrunesc condiţiile pentru a obţine pază de stat. Mi-au arătat Legea 105, articolul 23. Doamna Revenco, vă mulţumesc pentru faptul că respectaţi legea. Aviz mafioţilor şi celor care îmi vor capul! Aşadar, cei care nu credeau că Rizea va avea pază de stat – surpriză!”, a declarat Cristian Rizea în cadrul emisiunii sale de pe Youtube „Spovedania lui Rizea”. 

Cristian Rizea a solicitat pază de stat pe 11 aprilie, la câteva zile după ce ar fi fost ţinta unui atac terorist. Solicitarea a fost depusă pe numele ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco, preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, consilierului preşedintei pe probleme de securitate naţională, Dorin Recean, preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, şi prim-ministrei, Natalia Gavriliţă.

Recent, fostul deputat român a anunţat că înfiinţează în R. Moldova un partid politic de orientare naţionalistă şi proeuropeană.

Reacţia IGP privind anunţul lui Rizea

„Informăm că persoanei vizate i-a fost respinsă solicitarea, pe motiv de neîntrunire a condiţiilor specificate în art. 23 a legii menţionate. Despre decizia adoptată, persoana a fost înştiinţată în scris”, se spune într-un comunicat.

Fostul deputat PSD a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor în 2019, însă înainte de pronunţarea sentinţei a plecat în Republica Moldova, unde a obţinut cetăţenia moldovenească. 

În anul 2020, autorităţile moldoveneşti i-au retras cetăţenia, ca urmare a unui dosar penal privind modul în care a obţinut-o, însă nu au fost epuizate toate căile de atac. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite