Dodon spune că a „întins o capcană” când a invitat fracţiunile parlamentare la consultări: „Lor nici nu le-a dat în cap”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Platforma DA, PAS, PDM şi Pro Moldova au refuzat consultările propuse de preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, pentru a stabili cum va activa Parlamentul în continuare în contextul lipsei unei majorităţi parlamentare, Igor Dodon a declarat că totul a fost, de fapt, o capcană.

Igor Dodon nu a oferit detalii despre ce fel de capcană este vorba şi ce anume urmăreşte.

„Eu nici nu aşteptam ei să vină. Eu am vrut să văd care sunt mişcările lor. Lor nici nu le-a dat în cap că au căzut într-o capcană pe care le-am întins-o foarte simplu”, a declarat Igor Dodon marţi, 17 noiembrie, după şedinţa conducerii Partidului Socialiştilor.

Dodon a mai spus că la sfârşitul lunii decembrie va fi convocat Congresul Partidului Socialiştilor, unde el va fi ales în funcţia de preşedinte, funcţie pe care a mai deţinut-o înainte să câltige alegerile din 2016.

Amintim că a doua zi după alegeri, Igor Dodon a comunicat că va iniţia consultări cu toate fracţiunile parlamentare pentru a stabili cum va funcţiona Parlamentul în condiţiile în care nu există o majoritate parlamentară. Platforma DA şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, Pro Moldova şi PDM au anunţat că nu intenţionează să participe la consultările iniţiate de Igor Dodon, pe motiv că acesta nu mai are legitimitate şi că respectivele consultări trebuie iniţiate de către Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite