Dodon: Dacă Maia Sandu va face coaliţie cu Andrian Candu şi Ilan Şor, vom câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon consideră că eventuala creare a unei alianţe între PAS, Partidul Şor şi Pro Moldova îi va favoriza pe Socialişti la prezidenţiale, aşa încât candidatul lor, care cel mai probabil va fi Igor Dodon, va câştiga alegerile din primul tur. Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care încă patru deputaţi au părăsit PDM şi au aderat la Pro Moldova, iar alianţa de guvernare PSRM-PDM riscă în curând să nu mai deţină majoritate parlamentară.

„Dacă continuă plecările din PDM, cel mai probabil ajungem la alegeri parlamentare anticipate sau partidele de dreapta, Maia Sandu, trebuie să se aşeze la masa de discuţii cu Şor, Candu şi cei care pleacă din PD. Dacă Maia Sandu vrea să-şi asume acest risc, să facă coaliţie cu Şor şi cu oamenii lui Plahotniuc, nu are decât. Atunci, în opinia mea, alegerile prezidenţiale noi le câştigăm din primul tur. În caz că mai pleacă deputaţi, Maia Sandu are posibilitatea să declanşăm alegeri parlamentare anticipate. Eu consider că, dacă vor mai pleca deputaţi din PDM, aceasta ar fi unica soluţie corectă, dacă nu există majoritate parlamentară stabilă”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Preşedintele răspunde”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite