Andrei Năstase şi-a retras cererea privind iniţierea procedurii disciplinare în privinţa lui Vladimir Ţurcan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi-a retras cererea depusă la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care a solicitat iniţierea procedurii disciplinare în privinţa judecătorului Curţii Constituţionale, Vladimir Ţurcan.

Solicitat de IPN, Andrei Năstase a declarat că şi-a retras cererea ca urmare a hotărârii Curţii Constituţionale din 23 aprilie, prin care Vladimir Ţurcan a fost destituit din funcţia de preşedinte al Curţii. Prin acea hotărâre a fost dată aprecierea juridică unor fapte similare celor care au fost invocate în cererea adresată CSM, a precizat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a solicitat CSM iniţierea procedurii de urmărire disciplinară a lui Vladimir Ţurcan, care atunci deţinea funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale. Cererea a fost depusă după ce preşedintele Igor Dodon a declarat că a avut o discuţie telefonică cu Vladimir Ţurcan despre suspendarea legii prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea, iar judecătorul i-a spus cum hotărârea a fost votată. Ulterior, magistraţii Curţii l-au destituit pe Ţurcan din funcţia de preşedinte, în această funcţie fiind numită Domnica Manole.

https://www.ipn.md/ro/cererea-privind-initierea-procedurii-disciplinare-in-privinta-lui-vladimir-7967_1073303.html
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite