În trei localităţi din R. Moldova, alegătorii vor vota în corturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În trei localităţi din Republica Moldova, secţiile de votare pentru alegerile prezidenţiale vor fi amplasate în corturi. Comisia Electorală Centrală precizează s-a recurs la aceasta din cauza lipsei unor edificii conforme cerinţelor, transmite IPN.

În cazul a două localităţi, Bogdanovca Nouă, din componenţa oraşului Cimişlia, şi Bâc, din componenţa comunei Bubuieci, municipiul Chişinău, spaţiile oferite de administraţia publică locală nu corespund cerinţelor necesare de securitate. La Cigârleni, raionul Ialoveni, s-a surpat acoperişul clădirii casei de cultură, unde trebuia să fie secţia de votare.

CEC a solicitat suportul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să pună la dispoziţie autorităţilor administraţiei publice locale câte un cort, dotat cu echipament termic şi electric.

Pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, au fost constituite 2 143 de secţii de votare. Dintre acestea, 139 de secţii de votare au fost constituite pentru cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotarele ţării, iar 42 de secţii au fost organizate pentru cetăţenii cu drept de vot din localităţile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite