Troleibuzele din Chişinău ar putea avea internet gratuit. Autorităţile Capitalei ar putea scumpi însă costul călătoriei

Troleibuzele din Chişinău ar putea avea internet gratuit. Autorităţile Capitalei ar putea scumpi însă costul călătoriei

Gheorghe Morgoci susţine că RTEC înregistrează pierderi. FOTO: Arhiva Adevărul

Primăria Chişinău le promite locuitorilor Capitalei internet fără fir gratuit în troleibuze. Directorul Regiei Transport Electric Chişinău (RTEC), Gheorghe Morgoci, a declarat în cadrul şedinţei de luni dimineaţa că acest lucru va fi posibil în curând, după ce vor fi analizate ofertele mai multor companii de telecomunicaţii din Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Morgoci, cele mai mare companii de telefonie mobilă şi fixă din capitală şi-au afirmat intenţia de a presta serviciile de internet Wi-fi în troleibuzele din capitală.

Primarul Dorin Chirtoacă i-a cerut acestuia ca să aibă grijă ca oferta aleasă să presupună internet gratuit cu acces nelimitat şi cu viteză bună.

„Dacă facem acest lucru, atunci accesul ar trebui să fie liber, nu o singură dată pe zi, şi să aibă o capacitate de trafic acceptabilă, adică nu o chestiune doar pentru a ”zădărî” călătorii, să spun aşa”, a declarat primarul general al municipiului Chişinău.

În aceeaşi şedinţă, Gheorghe Morgoci a vorbit despre necesitatea scumpirii biletului de călătorie. Acesta a declarat că biletele în transportul public din Capitală s-ar putea scumpi, deoarece Regia Transport Electric înregistrează pierderi odată cu scumpirile anunţate. Astfel, preţul unei călătorii în transportul public ar putea fi de 3 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările