Republica Moldova sistează toate zborurile din Europa

Republica Moldova sistează toate zborurile din Europa

Premierul Ion Chicu a anunţat că Chişinăul a luat decizia de a suspenda toate cursele aeriene din Europa, începând cu ziua de duminică, 15 martie, în contextul răspândirii coronavirusului. De astăzi vor fi suspendate cursele aeriene din Barcelona şi Paris.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, Ion Chicu a precizat că autorităţile nu exclud că ar putea fi sistate zborurile spre Republica Moldova şi din alte zone. Tot în acest context, premierul a menţionat că cetăţenii străini care nu au viză de reşedinţă în Moldova nu vor putea intra în ţară.

Cât priveşte transportul terestru, prim-ministrul a subliniat că va fi limitat şi numărul punctelor de trecere a frontierei, în funcţie de deciziile autorităţilor române şi ucrainene, care la fel au decis să sisteze acitivtatea unor puncte vamale.

Amintim că joi, 12 martie, încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. În total, în ţară sunt confirmate deja şase cazuri de infecţie cu noul virus Covid-19. Toate cele şase persoane au revenit din Italia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: