O fostă şefă de la „Moldindconbank”, reţinută pe Aeroportul Chişinău

O fostă şefă de la „Moldindconbank”, reţinută pe Aeroportul Chişinău

FOTO simbol

O fostă şefă a Secţiei operaţiuni bancare de la banca comercială „Moldindconbank”, învinuită într-un dosar de spălare bani şi dată în căutare, a fost reţinută pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contactat de IPN, şeful interimar al Procuraturii Anticorupţie, Sergiu Gavajuc, a declarat că, săptămâna trecută, a parvenit o cerere, prin care persoana căutată a informat că doreşte să se prezinte benevol. Respectiv, a fost reţinută şi adusă la sediul organului de urmărire penală, unde i s-a adus la cunoştinţă învinuirea înaintată. Femeia a fost audiată în acest dosar, apoi a fost eliberată. „În prezent sunt efectuate acţiunile de urmărire penală în vederea finalizării cauzei”, a notat şeful Procuraturii.

Potrivit fostului şef al PA, Viorel Morari, fosta angajată a băncii a decis să revină în ţară după ce i s-ar fi promis că nu i se va întâmpla nimic. Sergiu Gavajuc a declarat că nu cunoaşte astfel de informaţii, dar şi nici de unde Morari le-ar deţine. Potrivit lui, odată cu venirea noului procuror general, el a declarat că cei daţi în căutare, dacă doresc să conlucreze cu organul de urmărire penală, urmează să se prezinte, iar măsura preventivă le va fi anulată.

„Nu facem o selecţie cui aplicăm măsura preventivă şi cui nu aplicăm. Odată ce oamenii aceştia au fost puşi sub învinuire şi sunt anunţaţi în căutare, vă daţi bine seama că urmărirea penală stagnează, pentru că, în lipsa persoanei, nu poţi dispune soluţii, de exemplu să trimiţi cauze penală în judecată”, a mai spus Sergiu Gavajuc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările