Moldovenii vor prepara cea mai mare mămăligă din lume, de 600 de kilograme

Moldovenii vor prepara cea mai mare mămăligă din lume, de 600 de kilograme

Moldovenii vor să bată recordul românilor, cu cea mai mare mămăligă din lume FOTO:Arhiva Adevărul

După ce au preparat o învârtită cu mere de 50 de metri lungime ce va fi propusă pentru Guiness Book, demnitarii moldoveni şi-au pus un alt ţel: să pregătească cea mai mare mămăligă din lume.

Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, la Festivalul Diasporei, unde a fost coaptă „Plăcinta care ne uneşte“.

„Vă spun un secret. Pe 18 septembrie, la Institutul de Fitotehnie «Porumbeni», împreună cu domnul director Pintilie Pârvan, vom face cea mai mare mămăligă din lume. În prezent, este una la Cluj de vreo 400 de kilograme. Noi vrem să facem una de 600 de kilograme“, a dezvăluit Vasile Bumacov.

FOTO Primarul Clujului şi-a pus şorţul de bucătar şi a ajutat la prepararea unei mămăligi gigant

Institutul „Porumbeni“ este specializat în ameliorarea şi producerea seminţelor şi perfecţionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului şi a tutunului. Se află în satul Paşcani, raionul Criuleni, şi întruneşte şapte laboratoare în care activează 32 de cercetători ştiinţifici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările