Alianţa Renaşterea Naţională din România vrea să înfiinţeze o filială la Chişinău

Alianţa Renaşterea Naţională din România vrea să înfiinţeze o filială la Chişinău

Alianţa Renaşterea Naţională din România – mişcare politică creştin-conservatoare creată acum un an – este prezentată şi la Chişinău. Conducerea acesteia spune că formaţiunea militează pentru apărarea valorilor familiei naturale, a căsătoriei naturale, pentru respectarea statului de drept, dar şi pentru continuarea parcursului european cu un tratamentul similar cu cel care este faţă de toate statele europene, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii ARN spun că îşi doresc să implementeze aceleaşi valori şi în Republica Moldova, înfiinţând aici o filială. Într-o conferinţă de presă la IPN, Beniamin Lup, preşedintele executiv al Partidului Alianţa Renaşterea Naţională, a declarat că ARN are titulatura formată din aceste trei cuvinte – alianţă, renaştere şi naţiune. „Acum suntem în Moldova şi bucuria mea este că putem să ne numim o naţiune. Naţiunea celor care sunt aici şi de dincolo. Era cineva care spunea, la un moment dat, că nu suntem nici de aici şi nici de dincolo, suntem una. Alianţa Renaşterea Naţională este un partid politic creştin-conservator care militează pentru reîntregirea României şi a Moldovei. Milităm pentru suveranitate naţională şi, în acelaşi timp, milităm pentru drepturi şi libertăţi care sunt ale noastre şi pe care nu ni le poate lua nimeni”, a notat Beniamin Lup.

Alianţa Renaşterea Naţională a fost fondată pe 20 octombrie 2020. „Suntem un partid politic nou, dar suntem în creştere. Avem tot mai multe personalităţi, avem multe talente, mulţi oameni care se alătură mişcării noastre pentru că dorim să aducem laolaltă atât formaţiuni, cât şi oameni care au acelaşi interes – binele românilor, binele naţiunii”, a menţionat Beniamin Lup. Preşedintele ARN a declarat că formaţiunea se concentrează pentru a aduna forţe în jurul ei ca să schimbe lumea şi oamenii în bine. „Este singurul partid politic care în statutul propriu are definită orientarea de creştin-conservator. Avem inclusiv semnul electoral care reprezintă crucea. Pentru că noi credem că valorile sunt înrădăcinate adânc în creştinism”, a remarcat Beniamin Lup. Liderul formaţiunii a mai spus că în ARN se regăsesc oameni care nu au făcut carieră politică, dar care apără familia naturală, iar aceste valori urmează să fie implementate şi în Republica Moldova. Beniamin Lup se bucură să ştie că sunt oameni care sunt gata să se înroleze în acest proiect unic. În aceeaşi conferinţă, Alianţa Renaşterea Naţională şi-a exprimat susţinerea pentru familia Furdui, a cărei şapte copii au fost luaţi de către Jugendamt. Reprezentanţii ARN cheamă la solidaritate cu durerea familiei Furdui, pentru a încuraja autorităţile germane să se implice în soluţionarea acestui caz, astfel încât copiii să fie redaţi familiei. Avocatul Peter Costea, preşedinte al Alianţei Familiilor din România, a declarat că lui Petru şi Camelia Furdui, creştini practicanţi din Hunedoara, care locuiesc de câţiva ani în Germania, li s-au luat copiii pe 26 aprilie 2021, de către Jugendamt, serviciul de protecţie a copilului din această ţară, în lipsa unui mandat judecătores

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările