Şapte persoane din Moldova cu simptome de coronavirus, infirmate de medici

Şapte persoane din Moldova cu simptome de coronavirus, infirmate de medici

FOTO simbol Shutterstock

Mesajele trimise de Guvern cetăţenilor prin telefoanele mobile care le recomandă să se adreseze imediat medicului în cazul în care s-au întors din zone infectate cu Corona virus şi au febră sau tuse au dat roade. Potrivit directorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică Nicolae Furtună, şapte persoane au ajuns la medic în urma unor probleme de sănătate pe care le aveau, informează IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Şapte persoane, şase care s-au întors din Italia şi una din Coreea aveau simptome de febră, tuse, dificultăţi respiratorii. Toate cazurile sunt cu rezultat negativ la prezenţa coronvirusului”, a declarat Nicolae Furtună în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la Postul de televiziune NTV Moldova.

Oficialul anunţă că toţi cei şapte s-au adresat la medic după ce au primit mesajul de la Guvern. 

„Toată lumea s-a orientat. Ei au venit din excursii, erau entuziasmaţi. Şi-au dat seama că ar putea fi importatori de virus. Persoanele sunt diverse, au fost în Italia cu scop turistic sau muncitori, iar vârsta şi sexul este diferit”, a adăugat directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

Totodată, Nicolae Furtună spune că cei şapte cetăţeni care s-au adresat la medic sunt în afara oricărui pericol şi nu reprezintă pericol public, iar actualele simptome pe care le au, ar putea evolua într-o infecţie respiratorie, bronşită, dar nicidecum coronavirus.

Pentru a calma spiritele, directorul ANSP precizează că virusul COVID-19 nu reprezintă o boală extrem de contagioasă. „Nu vorbim de pestă, vorbim de o maladie nouă care se regăseşte în zona maladiilor respiratorii virale acute care se transmit prin mecanisme aerogene”, a spus el.

„În Republica Moldova panica o ia razna înaintea tuturor lucrurilor logice. Lumea trebuie să înţeleagă că panica este un element nedorit”, a concluzionat Nicolae Furtună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: