SĂLAJ. Elevii din peste 300 de şcoli şi grădiniţe se întorc la cursuri. Lista completă a unităţilor din scenariul galben

SĂLAJ. Elevii din peste 300 de şcoli şi grădiniţe se întorc la cursuri. Lista completă a unităţilor din scenariul galben

Elevii se întorc în bănci în 14 septembrie FOTO Andreea Vilcovschi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj a emis vineri, 11 septembrie, o hotărâre privind scenariul de funcţionare pentru cele 110 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, ce totalizează 340 de şcoli şi grădiniţe.

Anul şcolar 2020-2021 începe în scenariul verde pentru 104 unităţi, însemnând 317 şcoli, grădiniţe şi licee, în care toţi elevii vor merge fizic la cursuri, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
Scenariul galben va fi aplicat începând din 14 septembrie, în şase unităţi cu personalitate juridică, care însumează 23 de şcoli şi grădiniţe. În cazul acestora, preşcolarii şi elevi din învăţământul primar, precum şi cei din clasele a VIII-a şi a XII-a, vor merge la şcoală în fiecare zi, respectând toate normele de protecţie, în timp ce colegii lor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu vor reveni parţial la şcolaă, prin rotaţie de una-două săptămâni.

Cele şase unităţi de învăţământ sunt Şcoala Gimnazială nr. 1 Agrij, Şcoala Gimazială nr. 1 Boghiş, Şcoala Gimnazială nr.1 Lozna, Şcoala Gimnazială "Traian Creţu" Năpradea şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Românaşi.
Până în prezent nu s-au înregistrat unităţi de învăţământ care să fie cuprinse în scenariul roşu, care presupune participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

"Consiliile de Administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ a adoptat propunerile în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate la nivel local de către Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, comunicată în data de 9 septembrie. De asemenea, în adoptarea propunerilor, s-a ţinut cont de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ", a declarat inspectorul şcolar general Vasile Bulgărean.

Potrivit analize amintite, în 53 de localităţi sălăjene numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori, iar în opt localităţi se situează între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori. În nicio localitate acest indicator nu depăşeşte 3 la 1.000 de locuitori.
 

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările