Sălajul impune masca obligatorie în spaţiile deschise aglomerate. Cine este exceptat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masca este obligatorie pe tot parcursul stării de alertă FOTO Arhivă
Masca este obligatorie pe tot parcursul stării de alertă FOTO Arhivă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să impună purtarea măştii de protecţie, care să acopere gura şi nasul, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise aglomerate, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise este obligatorie şi în judeţul Sălaj începând de miercuri, 12 august, pe tot parcursul stării de alertă, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

"Persoanele au obligaţia de a purta masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în următoarele situaţii: spaţii publice deschise de tip pieţe, târguri şi expoziţii, pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora; zonele în care se desfăşoară serbări publice, activităţi cultural-artistice, activităţi religioase sau pelerinaje pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora; zonele de aşteptare a mijloacelor de transport în comun de tip staţii de autobuz, staţii şi peroane CFR, autogări şi altele asemenea; zonele de aşteptare pentru accesul în obiectivele turistice", au transmis reprezentanţii Prefecturii Sălaj.

Potrivit sursei citate, sunt exceptaţi de la această regulă copiii cu vârstă mai mică de 5 ani.

Organizatorii de târguri, expoziţii, serbări publice ori evenimente religioase au obligaţia de a lua toate măsurile pentru a se asigura că accesul persoanelor la eveniment se face cu mască de protecţie, proprie sau pusă la dispoziţie. Ei trebuie să afişeze în locuri vizibile informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie la evenimentul respectiv. De asemenea, trebuie să elaboreze setul de măsuri pentru securitate sanitară şi de limitare a răspândirii virusului SARS-Cov-2, care se comunică autorităţii publice locale pe raza căruia se desfăşoară evenimentul.

Autorităţile au mai precizat că obligaţia privind purtarea măştii de protecţie se menţine pe toată durata evenimentului.

Dacă se constată că măsurile comunicate de organizatorul evenimentului nu sunt respectate, autoritatea publică locală solicită sprijinul forţelor de ordine publică: Poliţie, Jandarmerie, Poliţie Locală, după caz, pentru impunerea respectării măsurilor sau atragerea răspunderii celor vinovaţi, mai spune Prefectura.

Mai puteţi citi:

Cel mai mare spital din Sălaj nu mai face teste COVID-19 la cerere. Motivul din spatele acestei decizii

Coronavirus la IPJ Sălaj. Doi poliţişti au fost diagnosticaţi cu COVID-19

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite