Prima intervenţie a elicopterului SMURD de la Jibou. Un bărbat s-a ars pe 20% din corp în timp ce făcea ţuică

Prima intervenţie a elicopterului SMURD de la Jibou. Un bărbat s-a ars pe 20% din corp în timp ce făcea ţuică

Prima intervenţie a avut loc în ziua inaugurării FOTO ISU Sălaj

La doar câteva ore de la operaţionalizarea sa, elicopterul SMURD alocat regiunii de nord-vest a ţării, localizat la Jibou, a avut marţi după-amiaza prima intervenţie.

Echipajul medical a fost solicitat pentru un bărbat din localitatea sălăjeană Doh, care a suferit arsuri pe membrele inferioare şi superioare, pe o suprafaţă de aproximativ 20% din suprafaţa corpului, după ce cazanul de ţuică s-a defectat.
Pacientul a fost preluat în cursul zilei de marţi, 10 septembrie, de la Sărmăşag şi transportat cu elicopterul SMURD până la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, după care a fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă care l-a transportat la Urgenţa Spitalului Judeţean Zalău.

Aceasta a fost prima intervenţie a elicopterului SMURD după inaugurarea bazei aeromedicale de la Jibou, eveniment ce a avut loc în prima parte a zilei de marţi. Aeronava medicală a avut o a doua intervenţie, miercuri, la un pacient din localitatea Borşa, judeţul Maramureş.

Elicopterul de terapie intensivă care va staţiona la punctul de operare aeromedical de la Jibou va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din judeţul Bistriţa-Năsăud. Coordonarea medicală va fi asigurată de Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj-Napoca, unde vor ajunge cele mai multe dintre cazurilor care necesită intervenţia aparatului de zbor. nvestiţia de la Jibou, realizată în curtea punctului de lucru al pompierilor din localitate, a fost finanţată cu circa 1,6 milioane de lei de Consiliul Judeţean Sălaj, pentru construcţia heliportului şi a bazei aeromedicale, valoarea elicopterului SMURD, achiziţionat din fonduri ale Ministerului Sănătăţii, ridicându-se la circa 5,5 milioane de euro.

Mai puteţi citi:

VIDEO Bază aeromedicală SMURD inaugurată cu stropi de agheasmă. Urgenţele din Regiunea Nord-Vest vor fi asigurate cu un elicopter sfinţit

Sfârşit tragic pentru angajatul unei firme de salubritate. ITM a deschis o anchetă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: