Pregătiri de coronavirus în Sălaj. Dotări de peste 100.000 de lei pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19

Pregătiri de coronavirus în Sălaj. Dotări de peste 100.000 de lei pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19

De la bugetul judeţului au fost achiziţionate staţii de reducere a presiunii pentru oxigen medicinal FOTO CJ Sălaj

În cadrul Secţiei Boli Infecţioase a fost amenajat în modul de Terapie Intensivă, cu şase paturi, pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

O staţie de reducere a presiunii pentru oxigen medicinal, care va asigura nevoile de îngrijire a persoanelor care vor necesita astfel de proceduri terapeutice, şase paturi cu funcţionalităţi speciale pentru pacienţi îngrijiţi în terapie şi anestezie intensivă şi saltele antiescară, precum şi a şase infuzomate, echipamente medicale utilizate în dozajul programat şi personalizat al perfuziei pentru pacienţi, au fost livrare în aceste zile Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Echipamentele şi mobilierul medical au fost achiziţionate de către autorităţile judeţene în vederea operaţionalizării modulului de anestezie şi terapie intensivă din cadrul secţiei, modul special creat în conextul în care SJU Zalău va prelua şi trata potenţialele cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Valoarea totală a investiţiei se apropie de 120.000 de lei, dotările fiind asigurate la doar câteva zile după recepţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a secţiei, în cadrul unui proiect de peste 6 milioane de lei, derulat prin Compania Naţională de Investiţii.

Mai puteţi citi:

FOTO Cum arată spitalul care va trata pacienţii cu coronavirus din Sălaj. Clădirea a fost modernizată cu aproape 7 milioane de lei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: