Adolescentă amendată pentru că nu a respectat izolarea. Unde au găsit-o poliţiştii

Adolescentă amendată pentru că nu a respectat izolarea. Unde au găsit-o poliţiştii

Poliţiştii au amendat-o cu 1.000 de lei FOTO Arhivă

Tânăra s-a întos în 15 martie din Germania, dar nu a respectat regula care prevede obligativitatea autoizolării pe o perioadă de 14 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

O adolescentă de 18 ani din oraşul Jibou a fost sancţionată de poliţişti, vineri, 20 martie, pentru că a ieşit din locuinţă, deşi era izolată la domiciliu. Tânăra s-a întors în ţară din Germania în data de 15 martie şi, după conform regulilor impuse de către autorităţi, trebuia să stea în auto-izolare timp de 14 zile.

Vineri, în jurul orei 16, patrula mixtă formată din doi poliţişti şi un jandarm au identificat-o în autoturismul personal, cu motorul pornit, pe strada din faţa casei.

Adolescenta a fost amendată cu 1.000 de lei, conform ordonanţei militare nr.1/2020. Potrivit acesteia, persoanele care nu respectă măsurile impuse ca urmare a decretului privind starea de urgenţă riscă să fie sancţionaţi de către poliţişti cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei, dacă sunt persoane fizice, respectiv de la 1.000 lei la 70.000 lei, dacă sunt persoane juridice. Şi inspectorii sanitari pot aplica amenzi ce pot ajunge la 20.000 de lei. Autorităţile reamintesc că nerespectarea normelor de carantină şi/sau izolare la domiciliu poate duce şi la pedepse mai drastice, mai precis dosare penale şi pedepse cu închisoarea.
În perioada următoare, poliţiştii şi jandarmii vor face controale înopinate la toate persoanele aflate în izolare la domiciliu, precum şi la cele carantinate.

Mai puteţi citi:

Bărbat anchetat pentru că a minţit la intrarea în ţară. Cum a fost descoperit de autorităţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: