Scandal sexual la un centru al DGASPC Vaslui. O copilă instituţionalizată acuză că a fost abuzată de unul dintre angajaţi

Scandal sexual la un centru al DGASPC Vaslui. O copilă instituţionalizată acuză că a fost abuzată de unul dintre angajaţi

Poliţiştii din Vaslui au declanşat o anchetă într-un centrul al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, după ce o fată de 14 ani instituţionalizată s-a plâns psihologului unităţii că a fost agresată sexual de unul dintre angajaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Sâmbătă, 31 august, am fost sesizaţi prin apel 112 de către psihologul unui centru al DGASPC Vaslui despre acest caz. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală. Autorul a fost indicat însă mai multe detalii despre acest caz nu pot fi oferite, dat fiind stadiul anchetei”, a precizat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al  Vaslui. 

Surse neoficiale au precizat că minora ar fi povestit cum unul dintre îngrijitori ar fi sărutat-o cu forţa şi ar fi exercitat acte cu conotaţie sexuală asupra sa. 

Reprezentanţii DGASCP au anunţat că au declanşat şi ei o anchetă în acest caz, iar ca o primă măsură au dispus ca angajatul acuzat să nu mai intre în contact cu copiii. 

"A fost depusă o sesizare la Poliţie, iar în paralel s-a dispus demararea unei anchete interne prin corpul de control al instituţiei. Până la finalizarea cercetărilor, angajatul a fost transferat în cadrul altui serviciu, unde nu intră în contact cu copiii", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Acesta este cel de-al treilea scandal sexual, înregistrat în această vară la DGASPC Vaslui, care are ca protagonişti copii instituţionalizaţi. Alte două fete dintr-un centru al DGASPC au fost violate în repetate rânduri în aceasta vară de un bărbat care le vizita în centru, pretinzând în faţa angajaţilor că ar fi reprezentantul unui ONG. 

În urmă cu două săptămâni, un asistent maternal a fost acuzat că ar fi agresat sexual una dintre cele două fete pe care le avea în grijă.

De-a lungul anilor, nenumărate minore din centrele Protecţiei Copilului din Judeţul Vaslui au devenit victime facile pentru proxeneţii care le-au exploatat sexual. După fiecare caz, conducerea DGASPC anunţa anchete interne, un formalismul care nu s-a soldat cu rezultate eficiente. 

De menţionat că DGASPC Vaslui este considerat un mamut al bugetarilor, fiind principalul angajator al judeţului Vaslui. Instituţia este condusă de aproape 20 de ani de acelaşi director, Ionel Ştefănică Armeanu, un apropiat al liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: