Colonelul care a alergat o poliţistă arătându-i penisul lângă moaştele Sfintei Parascheva, trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei

Colonelul care a alergat o poliţistă arătându-i penisul lângă moaştele Sfintei Parascheva, trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei

Nelu Popovici

Colonelul Nelu Popovici, fostul adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău care în octombrie 2014 a fost implicat într-un scandal sexual în timpul pelerinajului la moaştele Sfintei Parascheva, a fost trimis în judecată de procurori militari fiind acuzat de „folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual“ şi „încălcarea consemnului“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului Militar Iaşi au finalizat ancheta în cazul scandalului care a zguduit Jandarmeria Română în această vară deferind justiţiei militare colonelul care, beat fiind, a alergat o poliţistă în curtea Mitropoliei Iaşi, expunându-şi organul genital, în văzul credincioşilor.

După audierea a peste 100 de persoane, jandarmi, poliţişti, dar şi credincioşi care în octombrie 2014 au participat la pelerinajul moaştelor Sfintei Parascheva, procurorii militari au stabilit că în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor reţinute în sarcina colonelului Nelu Popovici, dispunând trimiterea acestuia în judecată. 

 Dosarul a fost înaintat  Tribunalului Militar Iaşi, care la jumătatea lunii septembrie a dispus începerea judecăţii, respingând toate excepţiile invocate de avocaţii colonelului. Aceştia au contestat hotărârea Tribunalului Militar Iaşi, solicitând refacerea urmăririi penale. Dosarul a fost înaintat Curţii Militare Bucureşti, unde pe 4 noiembrie judecătorii urmează să stabilească dacă se va reface ancheta sau va începe judecata colonelului Nelu Popovici. 

Odată cu trimiterea în judecată, fostul adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău a fost eliberat din funcţia de conducere, fiind pus la dispoziţia comandantului unităţii. Nelu Popovici a fost înlocuit din funcţie cu colonelul Nelu Sandu.

Scandalul sexual care a dus la inculparea fostului şef al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău a avut loc în noaptea de 11 spre 12 octombrie 2014, atunci când, Popovici era comandant de dispozitiv asupra unei formaţii mixte formate din membri ai diferitelor structuri de stat. Printre aceştia se afla şi o poliţistă de frontieră din Iaşi. Martorii la incident au declarat că Nelu Popovici, aflat în stare de ebrietate, a intrat într-un modul în care se afla poliţista şi şi-ar fi expus organul genital, cerându-i acesteia să întreţină raporturi sexuale cu el. Femeia a fugit, însă a fost urmărită de colonel, care a continuat să-şi expună penisul în timp ce îşi lăuda bărbăţia. Scenele sexuale s-ar fi petrecut în timp ce mii de credincioşi stăteau la coadă pentru a ajunge la racla Sfintei Parascheva.

„Mi-a făcut ceea ce poate să facă mai rău un bărbat unei femei. Nu vreau să dau detalii şi de jenă şi de frica unor ameninţări, însă au foarte multe ameninţări şi eu am probe în acest sens. Sunt martori, preoţi, enoriaşi, poliţişti care au văzut ce mi se întamplă. Mi-este frică şi pentru mine şi pentru familia mea“, a declarat victima pentru „Adevărul“.

De-a lungul anilor, Nelu Popovici (53 ani)a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul structurilor Inspectoratului General de Jandarmi. Ocupa funcţia de adjunct al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău începând cu 15 august 2008. Anterior, a fost prim-adjunct al inspectorului şef din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, dar şi şef Stat Major al Comandamentului de Jandarmi Judeţean Vaslui.

După izbucnirea scandalului sexual, colonelul Popovici a refuzat orice comentariu pe aceasta temă, transmiţând prin intermediul avocaţilor că îşi doreşte ”tăcere maximă”.

Mai puteţi citi:

Perversiunile sexuale ale unui colonel, lângă racla Sfintei Parascheva: i-a arătat organul genital unei poliţiste şi a fugărit-o în apropierea credincioşilor

Vasluianul snopit în bătaie de poliţişti pentru că nu s-a putut legitima, având buletinul la preschimbat, a câştigat la CEDO procesul intentat statului român

Scandalul sexual care a zguduit Iaşiul la mijlocul anilor ’50: soţia rectorului se număra printre fetele care îndeplineau plăcerile bărbaţilor din lumea bună
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările