Aproape 700 de candidaţi, înscrişi în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Aproape 700 de candidaţi, înscrişi în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Aproape 700 de candidaţi s-au înscris la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care începe miercuri, cu probele scrise. Primele rezultate se vor afişa în 3 septembrie.


Potrivit Inspectoratului Judeţean Şcolar Mehedinţi, aproape 700 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, începând de miercuri, 21 august.

Sesiunea august - septembrie începe cu probele scrise, în 21 august fiind programată cea la Limba şi literatura română, unde s-au înscris 349 de elevi.
În 23 august are loc proba obligatorie a profilului, unde s-au înscris 474 de elevi, iar în 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării (361 de elevi).

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august.

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în 2 şi 3 septembrie.

În Mehedinţi s-au organizat două centre de examen la Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica şi la Colegiul Naţional Economic.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 7 septembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: