Ungaria reintroduce controlul la frontiera cu Austria şi Croaţia. Românii care vin cu maşinile din Italia nu mai pot trece pe acolo

Ungaria reintroduce controlul la frontiera cu Austria şi Croaţia. Românii care vin cu maşinile din Italia nu mai pot trece pe acolo

Marţi seara a fost coadă la frontiera dintre România şi Ungaria, de la vama Nădlac

Guvernul Ungariei declară stare de urgenţă în toată ţara şi instituie starea de urgenţă, un regim juridic extraordinar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de mii de români au venit deja şi se pregăteau să vină acasă din Italia, prin Ungaria. Marţi seara, vama Nădlac a fost pur şi simplu blocată de numărul mare de persoane care reveneau din Italia. După anularea zborurilor între Italia şi România, va cădea şi varianta românilor de a ajunge acasă cu maşina, via Austria (sau Croaţia)-Ungaria. 
 
Guvernul maghiar a decis să interzică intrarea în ţară a persoanelor care sosesc din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran. Excepţie fac cetăţenii maghiari care sosesc din aceste ţări, însă în cazul acestora, autorităţile dispun intrarea imediată în carantină, a specificat ministrul. 
 
Timp de două săptămâni, aceste persoane nu pot părăsi domiciliul, a transmis agenţia de presă MTI.
În acest scop trebuie introdus controlul de frontieră la graniţa Schengen cu Austria, acest lucru urmând să înceapă cât mai curând. Trenuri, autobuze şi avioane care sosesc din aceste ţări pot intra în Ungaria doar în condiţiile controlului la graniţă, accesul în ţară li se va asigura doar cetăţenilor maghiari.
 
Control complet este de aşteptat să aibă loc şi la graniţa dintre Ungaria şi Croaţia, acest lucru urmând să înceapă cel târziu la miezul nopţii.
 
De asemenea, se interzic evenimentele care au loc în spaţii închise şi la care participă peste 100 de persoane, în cazul celor în aer liber limita fiind cea de 500 de persoane. 
 
Măsura, una fără precedent de la schimbarea regimului încoace, oferă autorităţilor publice cea mai largă paletă de drepturi necesare pentru apărarea împotriva epidemiei, mai transmite MTI. 
 
Gergely Gulyás, şeful Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, a mai anunţat că la universităţile din Ungaria s-a dispus interdicţie de vizitare. 
 
Începând din acest moment, învăţământul universitar poate avea loc doar sub formă de învăţământ la distanţă, clădirile universităţilor urmând să fie închise – probabil începând de joi, dar cel târziu de luni, a adăugat oficialul ungar.
 
Ministrul a subliniat că la universităţile maghiare învaţă foarte mulţi studenţi străini, iar în Ungaria, 9 dintre cei 13 pacienţi diagnosticaţi ca fiind infectaţi cu coronavirus sunt străini, ceea ce înseamnă că în rândul acestora, riscul de îmbolnăvire şi de infectare este semnificativ mai mare.

Şi Serbia şi-a inchis granitele pentru toţi călătorii care sosesc din ţările cele mai afectate de coronavirus. Interdicţia temporară se aplică persoanelor care sosesc „din Italia, anumite provincii din China, Coreea de Sud, Iran şi Elvetia”, anunţă Guvernul de la Belgrad.

De asemenea, Slovenia a închis graniţa cu Italia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările