FOTO Cum arată primul hotel inteligent din Timişoara. Acces cu smartphone, controlul luminilor, draperiilor, temperaturii, cu tableta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mercure, primul hotel inteligent din Timişoara FOTO Ş.Both
Mercure, primul hotel inteligent din Timişoara FOTO Ş.Both

Mercure este primul mare brand hotelier care s-a deschis la Timişoara, în aşteptarea anului cultural european. Unitatea francezilor de la Accor vine cu o serie de premiere pentru capitala Banatului, dar şi la nivel naţional şi internaţional.

GALERIE FOTO

Înainte de pandemie, oferta hotelieră din Timişoara începea să fie prea mică pentru numărul de turişti care ajungeau aici. Era clar că pentru 2021, anul în care ştiam, pe atunci, că Timişoara va fi Capitală Culturală Europenă, era nevoie de hoteluri noi. Şi nu orice hoteluri. Ca atare, marile lanţuri internaţionale s-au şi apucat de construit. Doar că acum totul este schimbat. Din cauza coronavirusului, capitala culturală s-a programat pentru 2023, iar industria Horeca este printre cele mai lovite segmente ale industriei.

Cu toate astea, primul brand internaţional şi-a deschis porţile zilele acestea. Mercure, un hotel de patru stele proprietate a francezilor de la Accor, se află pe bulevardul Cetăţii nr.10. 

Controlul prin intermediul tabletei 

Noul hotel Mercure este primul hotel inteligent, care integrează prin telefon şi tabletă toate procesele, de la rezervare, check-in, acces în cameră cu ajutorul smartphone-ului, control al luminilor, temperaturii, al draperiilor, room service, statusul camerei şi check-out online.  

„În cameră, oaspeţii au un control deosebit faţă de alte hoteluri, prin tableta pe care o punem la dispoziţie. Ei pot controla o serie de facilităţi. Aprinderea şi stingerea luminilor, draperiile sunt electrice, şi ele se acţionează de pe tabletă. La fel şi televizorul, temperatura din cameră. Nu mai trebuie scos acel pliant cu <nu deranjaţi>, totul se va afişa electronic. Pentru a intra în cameră, oaspeţii vor putea folosi telefonul mobil ca şi cheie electronică. În scurt timp, Accor va porni această aplicaţie. Oaspeţii primesc un cod QR şi la intrarea în cameră vor apropia telefonul de acea broască electronică”, a explicat managerul hotelului, Florin Cojocaru. 
 

Mercure

Managerul Florin Cojocare ne arată cum funcţionează tableta
 

În scurt timp, clienţii nu vor mai fi nevoiţi să se oprească la recepţie. Ei îşi pot face rezervarea online şi vor putea face check-in-ul şi check-out-ul tot pe internet. Se aşteaptă acum ca şi în România să se modifice legislaţia care prevede ca semnătura clientului să se facă obligatoriu la recepţie.  

Mercure

Pereţii camerelor şi holurilor sunt decorate cu imagini din Timişoara 
 

Aerul este mereu filtrat şi dezinfectat 

Mercure este primul hotel din România şi al patrulea din Europa certificat BREAM - cel mai înalt nivel de clasificare pentru construcţiile verzi. 

“Cred că cel mai important în perioada asta este ca toate camerele să fie bine aerisite, ventilate. Aerul este mereu filtrat şi dezinfectat înainte să intre, nu avem un sistem clasic de ventiloconvectoare, ci avem un sistem cu grinzi de răcire şi încălzire. Este primul hotel din lanţul Accor dotat cu acest sistem special de ventilare a aerului, care monitorizează şi reglează umiditatea, presiunea şi nivelul de CO2 şi înlocuieşte permanent aerul consumat cu aer proaspăt, filtrat şi dezinfectat UV. Avem certificarea BREAM de clădire verde. Pe parcursul construcţiei a trebuit să selectăm deşeurile, a trebuit să introducem în construcţie materiale biodegradabile. Vom avea şi un consum cât mai redus de energie, faţă de hotelurile clasice. Pe hotel avem panouri solare, pentru încălzirea apei. Avem foarte mulţi recuperatori de căldură şi de aer rece”, a mai spus Florin Cojocaru.  

image

Duşurile sunt transparente

Restaurantul, franciză din Polonia 

Există camere standard, superioare, privillage, două apartamente junior sweet, pentru familii cu copii, şi un apartament penthouse.  

Mercure


Clienţii nu vor mai fi nevoiţi să treacă pe la recepţie
 

Hotelul are şi un restaurant, numit Winestone, o franciză din Polonia (există în jur de 40 de unităţi în Europa), unde se regăsesc preparate autohtone şi internaţionale. Restaurantul are o vinotecă cu peste o sută de etichete naţionale şi internaţionale. 

Mercure

Barul hotelului 
 

Restaurantul are o capacitate de 60 de locuri în interior şi 26 de locuri pe terasă. Hotelul include o sală de conferinţe de 100 metri pătraţi, care va fi disponibilă în februarie 2021. 

image

Clădirea de pe bulevardul Cetăţii
 

Urmează inaugurarea Ibis-ului 

Până la sfârşitul anului, se preconizează şi inaugurarea hotelului Ibis (tot din grupul Accor), construit pe platforma halelor Timco. Veştile nu sunt la fel de bune pentru cei care aşteptau hotelul de cinci stele Radisson Blue. Construcţia hotelului în incinta cartierului ISHO a început, s-a şi ajuns până la nivelul primului etaj, însă, la începutul pandemiei, lucrările au fost stopate, fără să mai fie reluate în acest an. Zvonurile spun că proprietarii au decis să renunţe la acest proiect, cel puţin în această perioadă de pandemie.  
 

Mercure

Vă recomandăm să mai citiţi: Timişoara a devenit un oraş fără turişti. Unităţile de cazare nu au cui să ofere paturi, iar noile hoteluri nu ştiu cum o să îşi scoată investiţia FOTO Mercure, primul mare brand hotelier care se deschide la Timişoara. Vor urma Ibis şi Radisson Blu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite