Cum îi ajută doctorul Musta pe părinţi să decidă dacă îşi trimit copilul la şcoală. „Interviul” durează două minute

Cum îi ajută doctorul Musta pe părinţi să decidă dacă îşi trimit copilul la şcoală. „Interviul” durează două minute

Medicul Virgil Musta FOTO Spitalul Victor Babeş

Medicul timişorean Virgil Musta a realizat un chestionar online pe baza căruia părinţii pot afla dacă este recomandat sau nu să îşi trimită copiii la şcoală.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Odată cu începerea şcolii, riscul de apariţie a focarelor de infecţie cu SARS CoV2 creşte. Cu toţii suntem îngrijoraţi de acest risc şi uneori decizia de a trimite copilul la şcoală sau a-l îndruma este foarte dificil de luat, chiar şi de noi specialiştii, cu atât mai mult de către părinţi. Există riscul să ne scape un amănunt care să fie esenţial în evoluţia ulterioară a evenimentelor. Este motivul pentru care echipa Fundaţiei de Ajutor Medical Profilaxis şi a medicilor de la Spitalul Dr Victor Babeş din Timişoara, sub coordonarea D-lui Dr Musta Virgil, au realizat un chestionar în cadrul proiectului "Conectaţi pentru sănătate în timpul pandemiei de COVID 19", cu sprijinul Fundaţiei FLEX”, arată doctorul Musta pe grupul City Doctors.

Medicul care coordonează secţia COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara arată că „chestioarul a fost conceput ca un instrument de sprijin pentru părinti în a lua decizii raţionale legate de trimiterea sau nu a copilului la şcoală”.

„Chestionarul acţionează ca un triaj epidemiologic, care poate fi realizat zilnic sau periodic, prin completarea formularului. Anumite întrebări fac referire la situaţii punctuale care se pot schimba în timp şi care pot influenţa decizia părinţilor la un moment dat. Este conceput a fi într-o dinamică, în funcţie de evoluţia pandemiei şi a situaţiilor concrete întâlnite în şcoli. Formularul este simplu de completat şi durează 2 minute”, a mai arătat Virgil Musta.

Chestionarul poate fi completat accesând linkul: http://fundatiaprofilaxis.ro/infopandemie-scoala/

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce măsuri de prevenţie poţi lua dacă locuieşti în aceeaşi casă cu persoane vârstnice. Sfaturile doctorului Musta

Apelul răscolitor al doctorului Musta către medici: „Rămâneţi «pe baricade»! N-avem o meserie oarecare. Ne-am ales-o la bine şi la greu“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: