Creştere puternică a numărului de pacienţi cu COVID care ajung la spitalul din Timişoara: „Este valul nevaccinaţilor”

Creştere puternică a numărului de pacienţi cu COVID care ajung la spitalul din Timişoara: „Este valul nevaccinaţilor”

Ambulanţe care au transporta pacienţi cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara se confruntă cu o creştere puternică a numărului  de pacienţi cu COVID care ajung al spital. În urma acestei situaţii, paturile dedicate pacienţilor cu COVID au fost suplimentate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 23 de paturi nou destinate pacienţilor cu coronavirus sunt în Secţia de Boli Infecţioase a unitaţii, numărul total al acestora ajungând, în acest moment, la 99.

„În ultimele zile a fost o explozie, practic, de pacienţi infectaţi cu Sars CoV 2 care au ajuns la noi, având forme moderate, dar şi severe. Nu puţini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar. Am fost nevoiţi să extindem zona roşie şi am introdus alte câteva saloane de la boli infecţioase.

Pacienţii care erau în acele saloane până acum au fost mutaţi intr-o "zonă albă" de pe o alta sectie. Pentru asta am reorganizat Secţia de Pneumologie. Vrem să o păstrăm “albă”. Nu ne putem permite să neglijăm pacienţii cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme.

La etajul 1 vor fi trataţi atât pacienţii cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC, dar şi cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi trataţi pacienţii cu TBC. Nu vom renunţa la paturile din zona albă în care trebuie să tratăm pacienţii cu afecţiuni pulmonare care necesită internare”, a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie dr. Victor Babeş Timişoara.

Potrivit managerului de la „Victor Babeş”, pentru viitor, se are în vedere şi înfiinţarea unei secţii de pre-terapie pentru pacienţii cu COVID 19 cu forme severe şi foarte severe de boală, aceasta în funcţie de evoluţia cazurilor.

„Am mai spus-o şi o repet, acest val 4 de COVID 19, care ne va lovi cu forţă, este valul nevaccinaţilor. Aproape 98 la sută din cei care vin în spital şi au forme moderate sau severe de boală nu au fost imunizaţi.

Cei câţiva pacienţi internaţi, vaccinaţi cu doză completă şi care au o formă medie de boală, deci nu severă, au o imunitate scăzută din cauza unor comorbidităţi, de exmplu neoplazii sau alte afecţiuni foarte grave, iar vaccinul nu îşi face în totalitate efectul. În acelaşi timp, avem foarte mulţi pacienţi cu COVID tineri, bineînţeles, nevaccinaţi”, a mai declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie dr. Victor Babeş Timişoara.

Luni, în Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara sunt internaţi 81 de pacienţi cu COVID 19.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările