Au început lucrările la cel mai spectaculos parc din Timişoara. Lacul va fi înconjurat de 1.400 de arbori din Italia

Au început lucrările la cel mai spectaculos parc din Timişoara. Lacul va fi înconjurat de 1.400 de arbori din Italia

Viitorul parc de la Openville

Constructorii ansamblului Openville au demarat, de curând, lucrările de amenajare a parcului suspendat, care va înfrumuseţa întregul proiect.

În această perioadă, inginerii realizează structura viitorului lac din spaţiul verde. Situat în partea centrală, lacul va avea o suprafaţă de 800 metri pătraţi, va fi bordat de vegetaţie şi va fi străbătut de un mic pod din lemn. 

Totodată, peisagiştii au început să planteze cei 1.400 de arbori din parc, prima zonă vizată fiind cea de deasupra tunelului auto subteran din dreptul clădirii de birouri United Business Center (UBC) 3.
 
Cel mai mare parc suspendat din România
 
Originalitatea parcului conceput de pesiagişti talieni şi români va fi dată atât de maniera inedită de amenajare - peste noua parcare subterană din ansamblu - dar şi de speciile variate de arbori şi elementele de entertainment pe care le va include. 

La finalul celor două etape de dezvoltare a proiectului, spaţiul verde va fi cel mai mare parc suspendat din România, cu o suprafaţă de peste 55.000 metri pătraţi.
 
 
În proximitate, se vor regăsi cafenele şi restaurante tematice, cu panoramă şi terase spre parc. 
 
În plus, copiii se vor bucura de o destinaţie special creată pentru ei: un carusel echipat cu figurine din poveşti, fabricat pentru Openville de un producător italian cu 50 de ani experienţă în îndustria parcurilor de distracţie.
 
Aproximativ 20.000 de arbuşti şi 1.400 de arbori vor compune un veritabil „plămân verde” pentru întregul areal Openville şi pentru vecinătăţi. 
 
 
Copacii au fost aduşi din Italia
 
Arborii, maturi şi cu înălţimi de până la 13 metri, au fost achiziţionaţi de la pepiniere din nordul Italiei şi plantaţi în vecinătatea ansamblului, unde se aclimatizează. 
 
Pentru transportul acestora au fost necesare peste 500 de tiruri, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018. Copacii vor impresiona publicul prin dimensiune, forma coroanelor şi coloritul frunzelor în diferite perioade ale sezonului de vegetaţie.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: