Asistentele şi infirmierele demisionează în bloc de la Spitalul CFR din Timişoara. Invocă teama de coronavirus şi lipsa echipamentelor de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia ATI de la Spitalul CFR
Secţia ATI de la Spitalul CFR

Spitalul CFR din Timişoara, conform Planului Alb, este spital de linia a doua de intervenţie, care ar urma să preia pacienţi de la spitalul de boli infecţioase în caz de urgenţă.

Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalul Clini CFR din Timişoara şi-au dat demisia, invocând lipsa materialelor de protecţie. Spitalul CFR din Timişoara, conform Planului Alb, este spital de linia a doua de intervenţie, care ar urma să prea pacienţi de la spitalul de boli infecţioase doar în cazul în care acest spital nu va mai avea locuri pentru pacienţi.

Ciprian Olaru, managerul spitalului a declarat pentru Digi24 că şi-au dat demisia 12 -13 asistente medicale, de teama infectării cu coronavirus.

“Zilele trecute, în spital a fost îngrijit un pacient suspect de infectare, dar tot personalul medical a avut echipament de protecţie”, a spus managerul pentru Digi24.

“Din punct de vedere uman pot să înţeleg teama lor, au în familii persoane în vârstă, nu vor să-i infecteze. Din punct de vedere profesional cred că este foarte important să rămânem alături de cetăţeni. Poate că şi aici, la calitatea umană, sunt anumite scăpări. Conform procedurii, trebuie să comunicăm DSP Timiş care trebuie să asigure personal pentru funcţionare prin transferuri din alte părţi”, a spus Ciprian Olaru, pentru Pressalert.ro.
 

Managerul susţine că dotările cu materiale de protecţie au fost asigurate exclusiv din donaţii şi sponsorizări.

Spitalul Clinic CFR aparţine direct de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Ca atare, nici Primăria Timişoara, nici Consiliul Judeţean Timiş nu a putut face investiţii în acest spital.

Medicii de la Spitalul CFR se pregătesc să interneze pacienţi cu coronavirus, în momentul în care Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” îşi depăşeşte capacitatea. 

Una din cele două corpuri de la spitalul CFR, unde au fost secţiile ORL şi Oftalmologie, va fi rezervat bolnavilor de Covid-19.  Sunt şapte saloane cu 24 de paturi. 

La parter vor sta cadrele medicale, iar la etajul întâi sunt saloanele. 

Conform planului, se vor primi cazuri medii. Pacienţii care ajung să aibă nevoie de terapie intensivă, urmează să fie duşi la “Victor Babeş” sau la Spitalul Judeţean. 

Asistentele şi infirmierele pleacă de frică. Au halate doar pentru câteva zile, deşi managerul spune că există materiale în magazia spitalului.   

Un om de afaceri din Timişoara a donat astăzi spitalului 400 de măşti chirurgicale. 

Un medic şi două asistente de spitalul CFR au intrat în contact cu un pacient testat pozitiv cu coronavirusul SARS Cov2. S-au luat măsuri de siguranţă doar după ce s-a aflat rezultatul analizelor. Cadrele medicale se află acum în izolare la domiciliu şi aşteaptă acum rezultatele testelor. 

Majoritatea asistentelor care au demisionat nu se mai află la prima tinereţe. Una dintre ele suferă de o afecţiune destul de gravă şi îmbolnăvirea cu Covid i-ar putea crea probleme. 

Printre ele sunt şi mame tinere care au copii mici acasă. 

Spitalul CFR are peste 200 de angajaţi, dintre care aproximativ 30 de medici, 60 de asistente, restul, majoritatea, este personal TESA.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite