Alegeri prezidenţiale 2019: rezultate oficiale parţiale în judeţul Timiş. Victorie categorică a lui Klaus Iohannis

Alegeri prezidenţiale 2019: rezultate oficiale parţiale în judeţul Timiş. Victorie categorică a lui Klaus Iohannis

Secţie de votare în Timişoara

Biroul Electoral Central prezintă rezultatele parţiale ale scrutinului pentru alegerea preşedintelui României programat duminică, 10 noiembrie. La nivelul judeţului Timiş au fost date publicităţii următoarele rezultate.

După numărarea oficială a 98 la sută din voturi, clasamentul în judeţul Timiş este următorul:


 

Cum s-a votat în judeţele din vestul ţării

În Timiş şi Arad, Klaus Iohannis a obţinut aproape acelaşi scor: 43.8 % în Timiş, 43.3 % în Arad, cu aproxi 5 % peste media de la nivel naţional. Kelemen Hunor a obţinut în Timişoara 1,46 %, în condiţiile în care Ioana Bruynseels a luat 2,82 %. Scorul obţinut în Timiş de Cumpănaşu - 1.11 %.

În Caraş - Severin, Viorica Dăncilă a luat aproape 31 % din voturi,  cu aproximativ 9 % mai mult decât media naţională. Klaus Iohannis a luat în Caraş - Severin puţin peste scorul de la nivel naţional.

Şi în Hunedoara, Viorica Dăncilă a avut un scor aproape de 30 %, peste medie. Klaus Iohannis a avut 34.4 %, sub media la nivel naţional.

În Bihor, Klaus Iohannis a luat sub media partidului.  Voturile au mers spre Kelemen Hunor, care a luat în Bihor 15.39 %.  În Bihor, Viorica Dăncilă a reuşit să se plaseze pe locul doi, cu 18.6 %. În Bihor, Barna a ieşit abia pe locul patru, cu 11,4 %.

Lugojul, al doilea oraş ca mărime din Timiş nu mai e un fief al PSD. Klaus Iohannis a zdrobit-o pe Viorica Dăncilă. La Lugoj, Iohannis a luat 53 %, Dăncilă - 17.65 %, iar Barna 15.1 %.


În urma numărătorii paralele a PNL în 130 de secţii din Timişoara, dintr-un total de 207 secţii, rezultatele sunt următoarele:
 
1.     Klaus Iohannis – 40,78%
2.     Dan Barna – 26,22%
3.     Viorica Dăncilă – 12,18%
 
În urma numărătorii paralele a PNL în 347 secţii din judeţ, inclusiv Timişoara, din totalul de 599 secţii:  
 
1.     Klaus Iohannis – 44,6%
 
2.     Dan Barna – 21,4%
 
3.     Viorica Dăncilă – 13,9%
 
"Din punctul nostru de vedere, lucrurile au decurs conform aşteptărilor, suntem foarte fericiţi că preşedintele Iohannis a obţinut un număr aşa de mare de voturi şi un procentaj pe măsură. Noi suntem foarte încrezători şi în privinţa turului 2, cred că se va face o diferenţă mare între Klaus Iohannis şi candidatul stângii şi România va avea şansa să intre în acea normalitate pe care ne-o dorim cu toşii. Normalitate înseamnă stat de drept, înseamnă şi prosperitate, şi demnitate şi respect al cetăţeanului, înseamnă folosirea banului public pentru dezvoltarea comunităţilor locale, pentru mari proiecte naţionale, şi nu irosirea lor în interese necurate, ale unor grupuri mai mici sau mai mari. Există riscul demobilizării la vot în turul 2. Întotdeauna când un candidat pare dinainte câştigător şi încă la diferenţă mare, există acest risc. Vom încerca să conştientizăm cetăţenii judeţului Timiş asupra acestui risc, să-i îndemnăm să vină la vot, să voteze Klaus Iohannis”, a spus Nicolae Robu, primarul Timişoarei şi preşedintele PNL Timiş.

„Vreau să mulţumesc timişenilor pentru votul acordat PSD, mă bucur de rezultat şi de faptul că suntem în turul doi, dar asta nu înseamnă că suntem câştigători. Trebuie să ţinem cont de faptul că în perioada de campanie electorală am fost la guvernare şi actul de guvernare a ocupat foarte mult timp pentru ceea ce înseamnă să guvernezi pentru români. Nu a fost timp doar pentru campania electorală cum a fost pentru ceilalţi candidaţi, inclusiv preşedintele a fost plecat în campania electorală. Sunt convins că în turul doi cu toţii vom consştientiza şi voturile care au fost distribuite şi spre ceilalţi candidaţi vor veni spre echipa PSD şi Viorica Dăncilă va fi preşedintele tuturor romanilor”, s spus Călin Dobra, preşedintele PSD Timiş şi al CJ Timiş.

„Nu suntem supăraţi şi nu suntem dezamăgiţi. După trei ani de zile am reuşit să facem o campanie cum nu s-a mai făcut în România, am reuşit să ieşim în stradă, Dan Barna a reuşit să facă peste 11.000 de kilometri, a fost în stradă. Alianţa USR -Plus este o forţă, mergem înainte, este al doilea pas, mai avem încă doi paşi de făcut şi sunt convins că în final, România va avea o guvernare USR- Plus”, a spus Cristian Mos, preşedintele USR Timiş.

Din datele parţiale furnizate de Biroul Electoral Central, la ora închiderii urnelor au votat în judetul Timiş 317.719 de persoane, adică 50,85 la sută din alegători.

În judeţul Timiş au fost înscrişi pe listele electorale permanente 624.000 de cetăţeni cu drept de vot.
 
599 de secţii de votare au fost pregătite în judeţul Timiş, şi 207 în Municipiul Timişoara. 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: