Sute de metri de setcă au fost scoase din apele Jiului. „A doua captură importantă într-o săptămână!“

Sute de metri de setcă au fost scoase din apele Jiului. „A doua captură importantă într-o săptămână!“

Setca scoasă din râul Jiu va fi distrusă                                                                       Foto: Claudiu Fiu

Lucrătorii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj au capturat, în zilele premergătoare Crăciunului, sute de metri de setcă introdusă de braconieri în apele râului Jiu.

Ultima setcă scoasă din  râul Jiu era pusă în barajul din zona Turceni. „O nouă captură de plasă tip setcă a fost ridicată de echipele AJVPS Gorj din apele Jiului. A doua captură importantă în decurs de doar o săptămână! Plasa profesională cu o lăţime de doi metri si lungime de circa 400 metri a fost strategic amplasată direct în porţile barajului Turceni“, a transmis Cladiu Fiu, vicepreşedintele AJVPS Gorj.
 
Potrivit sursei citate, a mai fost găsită o plasă tip setcă monofilament de cca 200 metri în zona Plopşoru-Sărdăneşti, iar acest tip de plasă este ilegal şi se pedepseşte chiar şi deţinerea.
 

„Sperăm ca autorităţile competente să depisteze şi autorii“

Claudiu Fiu speră ca autorităţile să-i identifice pe braconieri: „Mulţumim celor care au ajutat la depistarea acestor unelte de pescuit ilegal. Sperăm ca autorităţile competente să depisteze şi autorii. Cercetările continuă, la fel şi acţiunile de combatere a braconajului. Au fost luate măsuri de suplimentare cu personal în toate zonele vizate de braconieri“.
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările