Incredibil ce deşeuri au fost strânse din Parcul Naţional „Defileul Jiului“. Saltele şi frigider, abandonate în zona montană

Incredibil ce deşeuri au fost strânse din Parcul Naţional „Defileul Jiului“. Saltele şi frigider, abandonate în zona montană

Pe marginea drumului naţional care străbate Defileul Jiului au fost abandonate saltele  Foto: facebook.com/defileuljiului

O acţiune de igienizare în cadrul campaniei „Let's Do It, România!” s-a desfăşurat în Parcul Naţional „Defileul Jiului“, care se întinde pe teritoriul judeţelor Gorj şi Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

La această acţiune au participat salariaţi de la Administraţia Parcului Naţional „Defileul Jiului“, dar şi de la cu Secţia Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, care au găsit aruncate anvelope, saltele şi chiar un frigider.

„În cadrul evenimentului naţional „Let's Do It, România!” Administraţia Parcului Naţional «Defileul Jiului» împreună cu Secţia Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, s-a alăturat campaniei de ecologizare pe raza parcului naţional.

Ecologizarea s-a efectuat mai ales pe versanţii parcărilor din zona DN 66.

Pe aceasta cale „dorim” să mulţumim celor care au făcut posibilă aceasta actiune, şi aici ne referim la cei care tranzitează Parcul National Defileul Jiului cu sau fără scopul principal de a abandona deşeurile (ambalaje, saltele, gresie, anvelope, mobilier de baie ….. frigider.

Acest eveniment nu ar fi necesar dacă educaţia ecologică actuală ar fi acceptata şi aplicată, dar  ... cu mari speranţe, considerăm că generaţiile tinere vor avea suficiente cunoştinţe comportamentale ca astfel de acţiuni să nu mai fie posibile în viitorul apropiat“, au transmis reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional „Defileul Jiului“, într-o postare pe Facebook.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările