Cum îşi pot fortifica organismul copiii şi adulţii pentru a face faţă mai bine celui de-al doilea val de COVID-19

Cum îşi pot fortifica organismul copiii şi adulţii pentru a face faţă mai bine celui de-al doilea val de COVID-19

Specialiştii sunt de părere că nu există nicio reţetă miraculoasă care ne poate scăpa de pandemia care a îndoliat o Planetă întreagă. Cu toate acestea, sunt metode simple care ne pot întări organismul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai simplă metodă de fortificare a organismului, atât la adult, cât şi la copil pe timp de vară, în pregătirea unui eventual val 2 de Covid-19, este consumul de fructe şi legume, care se găsesc acum din belşug la toate tarabele.
 
„Pentru o imunitate scăzută, care este ţintă sigură pentru acest virus, trebuie să identificăm care sunt cauzele şi să le eliminăm, pe cât posibil. Ştim cu toţii că este vremea fructelor, vremea zarzavaturilor şi toate sunt pline de cele mai bune şi mai sănătoase vitamine şi nutrienţi. Nu numai citricele au vitamina C, sunt şi fructele de pădure, cum ar fi zmeura şi altele. Dacă este nevoie, sunt şi vitaminele care pot fi luate din farmacii, dar numai un medic specialist poate recomanda aşa ceva”, a declarat, pentru „Adevărul”, preşedintele medicilor de familie din Dâmboviţa, Ileana Dumitrescu.
 
Sistemul imunitar este cel care ne apară de orice atac venit din partea microbilor şi diferitelor organisme infecţioase, fie că este vorba despre germeni, bacterii, virusuri, paraziţi, celule maligne sau chiar organe şi ţesuturi transplantate.
 
Ideal ar fi să avem o sursă sigură de la care să achiziţionăm fructele şi legumele.
 
„Dacă se poate, fructele şi legumele să fie cât mai puţin contaminate. Ce e românesc e bun. Şi vitamina D este foarte importantă, dar expunerea la soare să fie cu limită”, mai spune Ileana Dumitrescu.
 
Sigur, de o eventuală îmbolnăvire ne pot feri, în primul rând masca şi spălatul pe mâini cât mai des cu putinţă. De asemenea, distanţarea socială are şi ea rolul ei.
 
„Poate lumea a început puţin să se sperie, să se teamă, ceea ce e un lucru bun, pentru că au început să scadă îmbolnăvirile. Eu sper din suflet ca oamenii să înţeleagă că nu e de glumit cu acest virus. Sunt localităţi care sigur ar trebui intrate în carantină, încă suntem un judeţ roşu închis”, a mai spus medicul de familie.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: