Au apărut calendarele bisericeşti pe anul 2020, tipărite de editura Arhiepiscopiei Târgoviştei

Au apărut calendarele bisericeşti pe anul 2020, tipărite de editura Arhiepiscopiei Târgoviştei

Au apărut calendarele bisericeşti pe anul 2020, tipărite de Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei. Aecstea au fost tipărite în variantă de perete, foaie şi agendă, putând fi găsite la parohiile din judeţ şi la cele două magazine de obiecte bisericeşti Municipiul (Calea Domnească nr. 261, din cadrul Centrului Social Creştin, şi la cel din Bd. Independenţei bl.O3, Sc. A, parter).


„Reamintim că, în această perioadă, existã spre vânzare, calendare pe anul 2020, altele decât cele tipărite de cãtre Biserica Ortodoxã Română, care conţin foarte multe erori, ori sunt chiar falsuri, adică calendare din anii trecuţi, care au numai anul modificat, şi care induc în eroare cumpărătorii de bună credinţă, încălcând legea nr. 103/1992, cu toate modificãrile ulterioare, care prevede, la art. 2, cã obiectele de colportaj, calendarele şi lumânările pot fi comercializate în mod exclusiv numai de către cultele religioase. De aceea, oricine altcineva (persoanã fizicã sau juridicã), ce desfãşoarã astfel de activitãţi, ca cele menţionate mai sus, se situeazã în afara cadrului legal.
 
Prin achiziţionarea calendarelor şi a lumânãrilor este sprijinită misiunea pastorală a Bisericii noastre, de aceea, recomandăm credincioşilor noştri sã le cumpere doar de la bisericile parohiale, mânãstirile şi magazinele noastre bisericeşti, pentru a evita achiziţionarea din surse îndoielnice din punct de vedere al corectitudinii datelor calendaristice”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovite.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: