Apple a dezvăluit fără să vrea modul în care ochelarii inteligenţi vor înlocui, în viitor, telefoanele iPhone

Apple a dezvăluit fără să vrea modul în care ochelarii inteligenţi vor înlocui, în viitor, telefoanele iPhone

FOTO: BGR.com

Colosul american Apple anunţă că ochelarii inteligenţi vor ajunge pe piaţă în prima jumătate a anului 2023, iar căştile care încorporează tehnologia de realitate augmentată vor apărea ceva mai devreme, în 2022.

Specialiştii Apple spun că este posibil ca în viitorul nu prea îndepărtat să privim telefonul iPhone ca pe o tehnologie inutilă, potrivit inc.com
 
Cel puţin aceasta este concluzia unei prezentări „scurse” în media fără ştirea companiei. The Information a publicat, săptămâna trecută, o prezentare Apple în care se discuta despre calendarul stabilit de companie pentru cele două lansări.
 
În aproximativ un deceniu, potrivit The Information, ochelarii cu realitate augmentată vor înlocui smartphone-urile şi vor face ca telefonul pe care îl foloseşti acum zi de zi să fie inutil.
 
Realitatea augmentată este o tehnologie în care elementele virtuale sunt suprapuse în lumea reală pentru a oferi informaţii contextuale. Realitatea virtuală este o tehnologie similară, dar diferită de cea augmentată prin faptul că plasează oamenii într-o lume virtuală.
 
Apple a investit constant în tehnologia AR în ultimii ani, implementând-o chiar şi pe ultimele modele de Iphone şi Ipad. Ochelarii AR le permit oamenilor să vadă elemente grafice şi informaţii digitale şi chiar să le previzualizeze cu lumea reală în fundal. 
 
De-a lungul anilor, companiile precum Microsoft, Google şi start-up-ul Magic Leap au produs ochelari AR , dar nu au avut încă un succes de masă, ceea ce lasă loc pentru lansarea Apple. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: