Agent de poliţie de la IPJ Dâmboviţa, trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Pentru ce a cerut bani

Agent de poliţie de la IPJ Dâmboviţa, trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Pentru ce a cerut bani

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa au întocmit rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliţie, angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

„În cauză, cercetările au fost demarate ca urmare a unui denunţ formulat de o persoană, în luna noiembrie 2019, la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa. În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de către ofiţerii anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi în baza ordonanţelor de delegare emise în cauză, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a agentului de poliţie, reţinându-se faptul că, în luna octombrie 2019, acesta a pretins şi a primit de la denunţător suma de 1.400 lei, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat de presă al DGA.
 
Procurorii spun că poliţistul a promis denunţătorului că îi va determina pe funcţionarii publici să îndeplinească un act contrar atribuţiunilor de serviciu, asigurându-i astfel promovarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto, proba teoretică. 
 
„Inculpatul a majorat, ulterior, suma de bani pretinsă şi primită iniţial, cu încă 300 lei, bani pe care însă denunţătorul a refuzat să îi mai dea. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai spun procurorii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările