Spitalul Judeţean Suceava a primit aproape zece milioane de euro de la Comisia Europeană pentru lucrări deja executate

Spitalul Judeţean Suceava a
primit aproape zece milioane de euro de la Comisia Europeană pentru
lucrări deja executate

FOTO: Adevărul

Spitalul Judeţean Suceava a primit aproape 10 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru lucrări executate în ultimii ani din bugetul propriu. Banii primiţi vor fi reinvestiţi. Spitalul va continua lucrările la noul Ambulatoriu Integrat şi va înfiinţa un Compartiment de Chirurgie Plastică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Judeţean a cerut decontarea de către Comisia Europeană a zece milioane de euro, bani cheltuiţi pentru extinderea, modernizarea şi dotatea Unităţii de Primire a Urgenţelor şi pentru modernizarea Ambulatoriului Integrat. Cererea de rambursare a fost aprobată şi banii au fost viraţi în contul unităţii medicale la sfârţitul anului trecut. Este vorba despre peste 25 de milioane de lei pentru UPU şi încă 26 de milioane de lei pentru Ambulatoriu.

Sumele cheltuite provin în cea mai mare parte din bugetul propriu al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, dar şi din fonduri ale Primăriei şi Consiliului Judeţean Suceava.

Decontările s-au făcut la solicitarea spitalului prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8.

Banii de la Comisia Europeană vor fi reinvestiţi în spital. Sumele vor fi cheltuite pentru construcţia noului Ambulatoriu Integrat şi pentru înfiinţarea Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Arşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: